Cutremur în piaţa jocurilor video. Acţiunile companiei care deţine Riot Games s-au prăbuşit după ce presa chineză de stat a numit jocurile video "droguri electronice”

  • Acţiunile Tencent sunt în cea mai abuptă cădere din ultimul deceniu, după ce presa de stat chineză a etichetat jocurile video online drept „opiu spiritual”, provocând îngrijorarea cu privire la faptul că sectorul ar putea fi următorul ce va fi reglementat de guvernul chinez.
  • Gigantul Tencent deţine printre altele şi Riot Games ce are în portofoliu jocuri precum League of Legends, Valorant sau Legends of Runeterra, dar şi un pachet de aproximativ 40% la Epic Games ce are în portofoliu jocul Fortnite. Tenecet mai deţine sau a deţinut pachete minoritare şi la Activision Blizzard, Ubisoft sau Bluehole.
  • Cea mai mare companie de jocuri video din China a pierdut peste 10% din valoarre acţiunilor. Scădere a şters aproape 60 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piaţă.
  • UPDATE: Gigantul Tencent anunţă primele măsuri pentru a limita pierderile
15120 afișări
Imaginea articolului Cutremur în piaţa jocurilor video. Acţiunile companiei care deţine Riot Games s-au prăbuşit după ce presa chineză de stat a numit jocurile video "droguri electronice”

Cutremur în piaţa jocurilor video. Acţiunile companiei care deţine Riot Games s-au prăbuşit după ce presa chineză de stat a numit jocurile video "droguri electronice”

UPDATE: Gigantul Tencent anunţă primele măsuri pentru a limita pierderile

Tencent a anunţat marţi că va introduce noi măsuri pentru a reduce accesul minorilor şi timpul petrecut de aceştia în jocurile sale.

Jucătorilor cu vârsta sub 12 ani li se va interzice să cheltuiască bani în principalul joc criticat de presă, Honor of Kings, iar restricţiile de timp pentru minori vor fi, de asemenea, înăsprite de la 1,5 ore la 1 oră în afara zilelor de sărbătoare şi de la 3 ore la 2 ore în sărbători, a transmis Tencent într-un comunicat postat pe unul dintre conturile sale oficiale de WeChat.

Ştire iniţială

Eticheta pusă de presa controlată de stat a avut un efect şi asupra altor companii din industria jocurilor video. Acţiunile NetEase au scăzut cu până la 15,7%, scăderi au înregistrat şi companiile XD şi GMGE Technology Group Ltd, specializată în jocuri mobile, relatează Reuters.

Daily Information, administrat de stat, a publicat un articol marţi în care spunea că mulţi adolescenţi sunt dependenţi de jocurile video online şi solicita mai multe restricţii în industrie.

„Nicio industrie, niciun sport nu poate fi lăsat să se dezvolte într-un mod care va distruge o generaţie”, se precizează în articolul care compară jocurile video online cu nişte „droguri electronice”.

Articolul de presă nu pare a fi doar o opinie restrânsă a publicaţiei ci mai degrabă este modul în care statul încercă să pregătescă terenul pentru lasarea unor reglementări, spun specialiştii.

Guvernul a promis anterior să consolideze regulile privind jocurile online şi educaţia pentru a proteja bunăstarea copiilor. În jocurile video online, autorităţile au căutat să limiteze orele pe care adolescenţii le pot juca, iar companiile, inclusiv Tencent, au implementat sisteme anti-dependenţă despre care spun că limitează timpul de joc al tinerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici