Dolarul riscă să-şi piardă statutul de cea mai folosită valută a lumii

  • Inflaţia din Statele Unite va creşte atât de mult, încât va duce la scăderea valorii dolarului, consideră analiştii Goldman Sachs
  • Specialiştii spun că oamenii investesc mai mult în aur, iar acesta o să devină principalul instrument de schimb pe piaţa valutară
  • Rezerva Federală înregistrează, anul acesta, datorii de 2,8 trilioane de dolari
  • La finalul anului, este de aşteptat ca un kilogram de aur să valoreze 81.130 de dolari
3215 afișări
Imaginea articolului Dolarul riscă să-şi piardă statutul de cea mai folosită valută a lumii

Sursă foto: Profimedia

 

Analiştii Goldman Sachs a avertizat marţi că inflaţia din Statele Unite va creşte atât de mult, încât va duce la scăderea valorii dolarului.

Specialiştii au observat că oamenii investesc mai mult în aur şi e posibil ca acesta să devină principalul mijloc de schimb pe piaţa valutară. 

Rezerva Federală ar trebui să oprească printarea banilor fiindcă anul acesta înregistrează datorii de 2,8 trilioane de dolari, recomandă Goldman Sachs.

Specialiştii prevedau că abia la finalul anului aurul va ajunge la 70.500 de dolari pe kilogram. Însă, în luna august aurul costa 68.700 de dolari pe kilogram, iar la finalul lui 2020 este de aşteptat ca valoarea lui să crească până la 81.130 de dolari pe kilogram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici