Video Europa se reîntoarce la muncă. Statele care relaxează măsurile de carantină

  • Statele care ies din hibernare economică săptămâna aceasta.
  • Italia şi Spania, cele mai afectate ţări europene de pandemia de croanvirus, sunt printre primele care trec la relaxarea măsurilor de carantină.
  • Cehia va redeschide parţial graniţele pentru călătoriile urgente.
  • În Danemarca, de miercuri, vor fi redeschise grădiniţele şi elevii din ciclul primar vor reveni în clase.
24641 afișări

Europa se întoarce treptat la muncă săptămâna aceasta. După modelul Cehiei, care a relaxat măsurile de carantină încă de săptpmâna trecută, Spania, Italia, Austria ies şi ele din hibernarea economică impusă de pandemia de coronavirus.  Revenirea la muncă se va face în toate aceste state cu respectarea regulilor de distanţare socială şi toată lumea trebuie să poarte măşti de protecţie.

SPANIA

În Spania, după doar două săptpmâni de carantină totală, li se permite să iasă din casă tuturor lucrătorilor care nu îşi pot face treaba de acasă. Îşi pot relua lucrul muncitorii de pe şantiere, cei din fabrici, avocaţii sau menajerele.

ITALIA

În Italia, ţara europeană cea mai lovită de pandemie, de mâine, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii. Restul populaţiei trebuie să rămână în carantină până pe 3 mai.

CEHIA

Cehia va permite de mâine, 14 aprilie, călătoriile în străinătate. Este vorba de o redechidere parţială a graniţelor, pentru călătorile urgente în scop profesional, pentru tratamente medicale sau pentru a-ţi vizita familia. Măsura vine după ce joia trecută au fost redeschise magazinele de bricolaj şi grădinărit, magazinele care vând şi repară biciclete, papetăriile. Oamenilor li s-a permis şi reluarea sportului în aer liber, precum tenisul sau alte activităţi individuale.

AUSTRIA

De mâine, 14 aprilie, se vor redeschide şi în Austria magazinele de bricolaj şi grădinărit şi întreprindele mici de procesare a cărnii. Mai au de aşteptat magazinele de hainele şi salonele de cosmetică, care vor putea redeschide abia de la sfârşiul lunii. Şcolile sunt programate să îşi reia activitatea pe 15 mai, iar hotelurile şi restaurantele abia spre sfârşitul lunii viitoare.

NORVEGIA

În Norvegia, reluarea activităţilor cotidiene este privită cu un “optimism prudent”, dar şi aici se fac paşi. Premierul a anunţat că de pe 20 aprilie se pot redeschide creşele, iar de pe 27 aprilie anumite şcoli şi universităţi.

DANEMARCA

În Danemarca, de miercuri, 15 aprilie, se vor redeschide grădiniţele, iar elevii din ciclul primar se vor putea reîntoarce la şcoală. Cei din ciclul gimnazial şi licee vor putea reveni în clase abia după 10 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici