Funcţionarul european Tudor Constantinescu - un altfel de "băiat deştept" din Energie

Gândul prezintă în această săptămână câţiva români puţin cunoscuţi în ţară, dar care ocupă posturi-cheie în cadrul Comisiei Europene. Au plecat din România pentru a creşte profesional în străinătate, iar acum au puterea de a influenţa mersul Uniunii Europene şi de a crea politici care ne afectează pe toţi. Oficial, aceşti funcţionari din vârful Comisiei Europene nu reprezintă ţara.

453 afișări
Imaginea articolului Funcţionarul european Tudor Constantinescu - un altfel de "băiat deştept" din Energie

Funcţionarul european Tudor Constantinescu - un altfel de "băiat deştept" din Energie

După Mihail Dumitru şi Daniela Gheorghe, "superfuncţionarii" români care au vorbit până acum, pentru Gândul , despre munca lor la Comisie, este rândul lui Tudor Constantinescu, omul care influenţează energia Uniunii Europene.

Tudor Constantinescu este, de la 1 martie 2011, consilier principal (funcţie asimilată celei de director) la Directoratul General Energie. Ne-a explicat că este un director fără portofoliu, cu toate că, în unele ocazii, a ţinut locul altor directori.

Până să ajungă la Comisia Europeană, a fost director executiv al Institutului European pentru Performanta Clădirilor şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Conservarea Energiei şi a Reţelei Europene pentru Energie (EnR). A lucrat zece ani în cadrul secretariatului Cartei Energiei de la Bruxelles şi este doctor în politici energetice.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici