Guvernul Germaniei cere informaţii într-o anchetă privind manipularea emisiilor la vehicule Opel

Guvernul Germaniei solicită informaţii din partea companiei Opel, membră a grupului auto General Motors, în cadrul unei anchete privind manipularea emisiilor poluante la unele modele, informează site-ul agenţiei Reuters.

1660 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei cere informaţii într-o anchetă privind manipularea emisiilor la vehicule Opel

Guvernul Germaniei cere informaţii într-o anchetă privind manipularea emisiilor la vehicule Opel

"Situaţia este de asemenea natură încât am cerut companiei Opel să ofere, în termen de 14 zile, toate datele tehnice necesare", a declarat miercuri seară Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor.

Alexander Dobrindt a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanţi ai companiei auto Opel.

O anchetă efectuată de revista Der Spiegel, de postul tv ARD şi de grupul ecologic Deutsche Umwelthilfe a relevat că pe modele Opel Zafira şi Opel Insignia ar exista softuri pentru dezactivarea filtrelor de emisii poluante.

Compania Opel a anunţat că nu a instalat niciun soft pentru manipularea emisiilor.

Peste 630.000 de vehicule ale mărcilor Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen şi Renault vândute în Europa au probleme la sistemele de emisii şi ar urma să fie chemate în service, conform unei anchete a Ministerului german al Transporturilor. Potrivit unor oficiali germani citaţi de site-ul Tagesschau.de, o anchetă a Ministerului german al Transporturilor efectuată pe fondul scandalului emisiilor la grupul Volkswagen a constatat nereguli şi la alţi producători auto.

Volkswagen a anunţat, în septembrie 2015, că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor. Probleme au fost depistate şi la alte 90.000 de vehicule cu motoare mai mari vândute în Statele Unite. În Europa, probleme similare au fost semnalate şi la alte mărci ale grupului VW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici