Video INTERVIU Marius Marica, director de Marketing „Timac Agro”: Jumătate din fermierii performanţi utilizează îngrăşăminte inovatoare

În ultimii 5 – 7 ani se înregistrază o tendinţă de creştere a utilizării îngrăşămintelor inovatoare, în prezent jumătate din fermierii care fac performanţă în România ajung să le utilizeze a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX Marius Marica, director de Marketing la Timac Agro.

607 afișări

„Îngrăşămintele inteligente sunt foarte importante pentru fermierul care vrea să îşi crească productivitatea în fermă. Fermierii sunt deschişi şi în ultimii 5 – 7 ani se înregistrază o tendinţă de creştere a utilizării îngrăşămintelor inovatoare. La momentul actual considerăm că jumătate din fermierii care fac performanţă în România ajung să utilizeze îngrăşăminte inovative”, a explicat Marius Marica.

Marius Marica a participat la conferinţa Mediafax Talks about Smart Agriculture: Agricultura viitorului cucereşte România, organizată de Mediafax în parteneriat cu Grupul Agrointeligenţa-BT Video, despre modul în care tehnologia lucrează cu agricultura.

Directorul spune că România are terenuri foarte bune, „în schimb din punct de vedere climatic câteodată suntem defavorizaţi faţă de fermierii din Vest. Partea de informaţie, care a ajuns mai geru în România a dus la apariţia unui mic decalaj în privinţa performanţei fermierilor”.

„Ne-am dori ca pe piaţă să fie cât mai mulţi jucători care să conştientizeze fermierii de importanţa îngrăţămintelor inovative, segmentul ocupă în prezent cam 10% din piaţă, în multe cazuri se utilizează îngrăşăminte care se foloseau şi acum 60 de ani. Dacă în privinţa altor inputuri, cum ar fi pesticidele sau seminţele inovaţia vine de la an la an, în privinţa îngrăşămintelor suntem conservatori”, a explicat Marius Marica.

Mediafax în colaborare cu Agrointeligenţa a organizat „Smartgricultura”, eveniment care şi-a propus să descopere modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană.

Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul companiilor partenere Rhizza, Agro Concept, Corteva şi Timac Agro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici