- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investitorii pariază pe preţuri şi profituri mari în energia electrică. AI va creşte cererea. O căutare pe Chat GPT consumă de aproape 10 ori mai mult ca una pe Google
Investitorii americani se îndreaptă către companiile de utilităţi, pe măsură ce apariţia inteligenţei artificiale, avidă de energie, determină o creştere a cererii de electricitate.
Investitorii pariază pe preţuri şi profituri mari în energia electrică. AI va creşte cererea. O căutare pe Chat GPT consumă de aproape 10 ori mai mult ca una pe Google
Peste 1,7 miliarde de dolari au intrat în fondurile americane de utilităţi, care deţin aproximativ 41 de miliarde de dolari, în lunile mai şi iunie, cea mai bună performanţă din ultimii aproape doi ani, potrivit datelor Morningstar Direct. Se preconizează că încă 1,1 miliarde de dolari vor intra în fondurile de utilităţi în luna iulie, majoritatea în fondul tranzacţionat la bursă Utilities Select Sector SPDR (XLU), potrivit State Street.
Utilităţile servesc adesea ca o investiţie anticiclică de refugiu în perioade de turbulenţe, astfel încât intrările de capital către acţiunile de utilităţi în timpul unei pieţe puternice, atrag atenţia. Acţiunile oferă investitorilor o modalitate relativ ieftină de a se expune la boom-ul inteligenţei artificiale, în comparaţie cu achiziţionarea unor acţiuni tehnologice mai scumpe, precum Nvidia, Microsoft şi Google, unde o mare parte din câştiguri sunt deja incorporate în preţ. Investiţiile în companiile de energie electrică vine pe măsură ce companiile Big Tech, precum Microsoft şi Google, investesc miliarde de dolari în centre de date pentru a alimenta inteligenţa artificială, adăugându-se la cererea deja în creştere de energie de la electrificarea vehiculelor şi relocalizarea activităţilor de producţie. Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, o căutare pe internet cu ajutorul unui serviciu de inteligenţă artificială precum ChatGPT necesită aproximativ 2,9 waţi de energie electrică, faţă de 0,3Wh pentru o căutare standard pe Google. Acţiunile celor mai mari companii de utilităţi din SUA au crescut în ultimele luni, indicele S&P 500 Utilities urcând cu 10,4% de la începutul anului, faţă de -7,1% pentru 2023 şi 1,6% în 2022. ETF-ul State Street Select Utilities SPDR a crescut cu aproximativ 15,3% de la începutul anului până în prezent, conform Morningstar
ULTIMELE ȘTIRI
-
Jon Bon Jovi a fost filmat în timp ce ajuta o femeie „tulburată” să coboare de pe marginea unui pod din Nashville
-
Companiile din Ucraina recrutează femei şi adolescenţi pentru a face faţă deficitului de personal
-
Proiect PNL pentru indexarea pensiilor militarilor: Aduce echitate în sistemul de pensii militare
-
Salariul mediu net a crescut în luna iulie la 5.242 lei, cu 14,8% peste nivelul lunii iulie 2023
.Investitorii americani se îndreaptă către companiile de utilităţi, pe măsură ce apariţia inteligenţei artificiale, avidă de energie, determină o creştere a cererii de electricitate. Peste 1,7 miliarde de dolari au intrat în fondurile americane de utilităţi, care deţin aproximativ 41 de miliarde de dolari, în lunile mai şi iunie, cea mai bună performanţă din ultimii aproape doi ani, potrivit datelor Morningstar Direct. Se preconizează că încă 1,1 miliarde de dolari vor intra în fondurile de utilităţi în luna iulie, majoritatea în fondul tranzacţionat la bursă Utilities Select Sector SPDR (XLU), potrivit State Street.
Utilităţile servesc adesea ca o investiţie anticiclică de refugiu în perioade de turbulenţe, astfel încât intrările de capital către acţiunile de utilităţi în timpul unei pieţe puternice, atrag atenţia. Acţiunile oferă investitorilor o modalitate relativ ieftină de a se expune la boom-ul inteligenţei artificiale, în comparaţie cu achiziţionarea unor acţiuni tehnologice mai scumpe, precum Nvidia, Microsoft şi Google, unde o mare parte din câştiguri sunt deja incorporate în preţ. Investiţiile în companiile de energie electrică vine pe măsură ce companiile Big Tech, precum Microsoft şi Google, investesc miliarde de dolari în centre de date pentru a alimenta inteligenţa artificială, adăugându-se la cererea deja în creştere de energie de la electrificarea vehiculelor şi relocalizarea activităţilor de producţie. Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, o căutare pe internet cu ajutorul unui serviciu de inteligenţă artificială precum ChatGPT necesită aproximativ 2,9 waţi de energie electrică, faţă de 0,3Wh pentru o căutare standard pe Google.
Acţiunile celor mai mari companii de utilităţi din SUA au crescut în ultimele luni, indicele S&P 500 Utilities urcând cu 10,4% de la începutul anului, faţă de -7,1% pentru 2023 şi 1,6% în 2022. ETF-ul State Street Select Utilities SPDR a crescut cu aproximativ 15,3% de la începutul anului până în prezent, conform Morningstar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO