- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului Brent s-a redus cu peste doi dolari
Preţul petrolului Brent a scăzut marţi cu peste doi dolari, la 111,65 de dolari pe baril, din cauza temerilor investitorilor legate de agravarea crizei nucleare din Japonia.

Preţul petrolului Brent s-a redus cu peste doi dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cotaţia petrolului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, a scăzut cu 2,02 dolari, la 111,65 de dolari pe baril, până la ora 7:41 GMT. Preţul a atins luni minimul ultimelor două săptămâni, de 111,16 dolari pe baril. În luna februarie, cotaţia a ajuns la maximul ultimilor doi ani şi jumătate, de aproape 120 de dolari pa baril, din cauza temerilor investitorilor că tensiunile sociale din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu vor afecta livrările de ţiţei în aceste regiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Experții în război: Ucraina are 3 opțiuni dacă Putin nu renunță. Discuțiile de pace nu se numără printre ele
-
Zelenski acuză Rusia că ţine „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie
-
Astăzi va fi un fenomen astronomic rar care se petrece odată la 17 ani
-
Humza Yousaf va fi noul prim-ministru al Scoţiei: este primul musulman de origine asiatică
Cotaţia petrolului destinat pieţei din SUA s-a redus marţi cu 2,12 dolari, la 99,07 dolari pe baril.
Guvernul nipon a avertizat că nivelurile de radioactivitate au crescut semnificativ în jurul centralei nucleare din Fukushima, afectată de cutremurul care a lovit vineri Japonia. Ambasada franceză a anunţat că un nor slab radioactiv ar putea atinge Tokyo în scurt timp.
"Aversiunea faţă de risc a crescut, iar investitorii lichidează poziţiile, inclusiv pe piaţa petrolului şi a aurului. Problema centralei nucleare de la Fukushima reprezină un factor de influenţă neaşteptat, foarte serios, pentru piaţă deoarece investitorii nu au experienţă în această privinţă", a afirmat Tetsu Emori, analist la Astmax.
Analiştii consideră că speculaţiile potrivit cărora un nor radioactiv a ajuns deasupra capitalei nipone, Tokyo, terorizează pieţele.
Cererea de petrol din Japonia, al treilea mare consumator de ţiţei la nivel mondial, ar putea să scadă pe termen scurt în condiţiile în care activitatea din transport şi industrie s-a redus, dar ar putea creşte apoi pe fondul necesarului mai mare de capacitate de generare de energie electrică bazată pe hidrocarburi şi al eforturilor de reconstrucţie.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:19
Klaus Iohannis a promulgat legea privind protecţia avertizorilor în interes public
-
astăzi, 11:19
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 33. Tancurile trimise de Germania şi de Anglia, gata de asalt / Rusia, acuzată că a răpit 4.390 de copii orfani / Invadatorii bombardează cu drone oraşele ucrainene şi trag cu rachete în Marea Japoniei / Kievul a fost lovit din nou