Preţul petrolului urcă în zona maximelor din ultimele 3 săptămâni, pe fondul războiului

Preţul petrolului a urcat luni la maximele ultimelor trei săptămâni, pe măsură ce au crescut temerile legate de aprovizionare la nivel mondial, criza tot mai gravă din Ucraina ridicând perspectiva unor sancţiuni mai dure din partea Occidentului împotriva Rusiei, principalul exportator, scrie Reuters

440 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului urcă în zona maximelor din ultimele 3 săptămâni, pe fondul războiului

Preţul petrolului urcă în zona maximelor din ultimele 3 săptămâni, pe fondul războiului

Contractele futures Brent au crescut cu 1,09 dolari, sau 1,0%, la 112,79 dolari pe baril la ora 04:45 GMT, după ce mai devreme în timpul şedinţei au atins cel mai ridicat nivel din 30 martie, de 113,80 dolari.

Contractele futures americane West Texas Intermediate au crescut cu 1,00 dolari, sau 0,9%, la 107,95 dolari pe baril, după ce au ajuns până la 108,55 dolari, cel mai ridicat nivel din 30 martie.

Ambele contracte au câştigat joi peste 2,5%, în urma informaţiilor potrivit cărora Uniunea Europeană ar putea introduce treptat o interdicţie asupra importurilor de petrol rusesc. Guvernele UE au declarat săptămâna trecută că executivul blocului elaborează propuneri pentru interzicerea ţiţeiului rusesc, dar diplomaţii au declarat că Germania nu susţine în mod activ un embargo imediat.

Producţia de petrol din Rusia a continuat să scadă în aprilie, cu 7,5% în prima jumătate a lunii faţă de martie, a anunţat vineri agenţia de presă Interfax.

"Piaţa petrolului va rămâne probabil pe o tendinţă de creştere în această săptămână, cu o ofertă suplimentară limitată venită din partea marilor producători de petrol pentru a compensa fluxul redus din Rusia", a declarat Kazuhiko Saito, analist şef la Fujitomi Securities Co Ltd.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi au respins presiunile Occidentului de a creşte producţia într-un ritm mai rapid, în cadrul unui acord convenit anterior.

Un raport al OPEC de săptămâna trecută a arătat că producţia OPEC a crescut în martie cu doar 57.000 de bpd, ajungând la 28,56 milioane de bpd, cu o întârziere faţă de creşterea de 253.000 de bpd permisă de OPEC în cadrul acordului OPEC+.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
petrol,
preţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici