Video Prima investigaţie de pe Platforma avertizorilor: Agenţiile de turism, suspectate că fixează preţul

Investigaţia privind posibile înţelegeri între marile agenţii de turism a pornit de la o sesizare primită de Consiliul Concurenţei pe Platforma avertizorilor. Este prima investigaţie care a fost declanşată pe baza unei sesizări primite pe această platformă.

1877 afișări

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, într-un interviu acordat agenţie MEDIAFAX că una dintre cele mai importante investigaţii demarcate anul trecut a pornit de la o sesizare trimisă de o persoană, pe Platforma avertizorilor. Conform preşedintelui Autorităţii de concurenţă, investigaţia va fi finalizată în acest an.

“Anul trecut am deschis o investigaţie pe baza unei informaţii despre agenţiile de turism, întâlnirile lor şi practicile lor. Coroborat cu ceea ce am descoperit noi, pornind de la sesizare, am putut să declanşăm o investigaţie împotriva firmelor de turism. Îi suspectăm pe marii operatori că îi împiedică pe micii operatori, care le vând pachetele lor turistice, să scadă preţurile. Le cer să nu facă oferte care să aibă discounturi prea mari”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu.

Acesta a arătat că, practica europeană se bazează pe politica de clemenţă, companiile autodenunţându-se. “Prima companie care vine şi apelează la clemenţă scapă de amendă şi foloseşti dovezile pe care ţi le dă ca să-i amendezi pe ceilalţi, pe complicii ei. Acesta este un lucru care merge la noi. Avem câteva cazuri de clemenţă, dar avem cu mult mai puţine decât sunt în ţările dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie, Franţa, Germania. Şi, atunci, încercăm să completăm instrumentul acesta oferind posibilitatea persoanelor fizice care vor să ne deconspire o încălcare a legii. Avem un instrument lansat acum doi ani prin care, chiar şi persoane care vor să rămână anonime, au o pagină de internet legată de site-ul Consiliului, unde pot să transmită informaţiile pe care le au”, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

Interviul integral cu preşedintele Consiliului Concurenţei va fi publicat integral, pe MEDIAFAX, joi, 19 ianuarie 2017, la ora 10.

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici