- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.11.2024, 15:02)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Efectul dăunător al urmelor de avioane poate fi redus cu doar câţiva euro în plus pe bilet
Efectul de încălzire al urmelor de condens lăsate de avioane ar putea fi redus pentru doar câţiva euro în plus pe bilet, arată un studiu, citat de Sky News.
Urmărește
568 afișări
Studiu: Efectul dăunător al urmelor de avioane poate fi redus cu doar câţiva euro în plus pe bilet
Conform cercetării, schimbarea traseelor pentru un număr redus de avioane ar putea înjumătăţi efectul de încălzire produs de dârele de condens, la un cost de sub 4 euro per bilet.
Dârele de condens sunt acele linii lăsate pe cer atunci când gazele de eşapament calde şi umede ale unui avion se amestecă cu aerul rece, formând nori din cristale de gheaţă. Acestea se pot disipa rapid dacă aerul este uscat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Departamentul de Stat al SUA urmărește cu îngrijorare alegerile din România și trage un semnal de alarmă cu privire la documentele CSAT declasificate. Matthew Miller: „România nu trebuie să stea departe de alianțele occidentale”
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Cu toate acestea, în aerul umed, ele se pot împrăştia şi persista, capturând căldura de la suprafaţa Pământului, la fel ca norii cirrus obişnuiţi.
Studiul, realizat de grupul Transport Energy, afirmă că efectul lor de încălzire este cel puţin la fel de semnificativ ca cel cauzat de emisiile de dioxid de carbon, rezultate din arderea combustibilului pentru aviaţie.
Totuşi, studiul afirmă că doar 3% din zboruri generează 80% din încălzirea produsă de dârele de fum, iar modificarea traiectoriilor de zbor pentru o parte din călătorie ar putea reduce efectul la mai mult de jumătate, până în 2040.
Conform studiului, zborurile la latitudini mai mari sunt mai susceptibile de a produce încălzire. Astfel, schimbarea ar viza în principal zborurile deasupra Americii de Nord, Europei şi Atlanticului de Nord.
De asemenea, zborurile de seară şi de noapte ar avea cea mai mare contribuţie la încălzire, conform studiului.
Autorii studiului sunt de părere că „beneficiile climatice ale evitării dârelor de fum ar fi în continuare de 15 până la 40 de ori mai mari decât penalizarea CO2” şi s-ar îmbunătăţi pe măsură ce tehnologia avansează.
Ei estimează că, pentru un zbor Paris-New York, evitarea formării de dâre de condens ar costa sub 4 euro pe bilet, iar pentru pentru o cursă Barcelona-Berlin, 1,20 euro. Banii ar fi folosiţi pentru combustibil suplimentar, precum şi pentru tehnologii precum senzorii de umiditate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe