SUA acuză un hacker nord-coreean în legătură cu ATACURILE cibernetice cu ransomware-ul WannaCry

Procurorii americani acuză un hacker nord-coreean că ar fi fost implicat în crearea programului de tip ransomware WannaCry care a folosit pentru a lansa atacuri cibernetice ce au afectat milioane de calculatoare din întreaga lume, informează site-ul postului BBC News.

616 afișări
Imaginea articolului SUA acuză un hacker nord-coreean în legătură cu ATACURILE cibernetice cu ransomware-ul WannaCry

SUA susţine că a găsit vinovatul din spatele atacurilor cibernetice cu ransomware-ul WannaCry

Printre instituţiile vizate de atacurile informatice s-a numărat şi Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie (NHS), zeci de spitale din această ţară fiind afectate.

Potrivit Departamentului Justiţiei din SUA, nord-coreeanul Park Jin Hyok ar fi avut legături cu Lazarus Group, un grup de hackeri susţinut de regimul de la Phenian.

Grupul este acuzat că ar fi comis şi un atac informatic care a vizat Sony Pictures în 2014.

"Scara şi scopul infracţiunilor cibernetice care ar fi fost comise de acuzat sunt uluitoare şi ofensatoare pentru toţi cei care respectă statul de drept şi normele cibernetice acceptate de toate naţiunile responsabile", a declarat John Demers, Procuror General Asistent pentru Securitate Naţională.

"Actul de acuzare sugerează că Guvernul nord-coreean, printr-un grup susţinut de stat, a jefuit o bancă centrală şi cetăţeni ai altor ţări, (...) a creat un program malware perturbator care a afectat în mod nediscriminat victime din peste 150 de ţări, cauzând pagube de sute de milioane, dacă nu chiar miliarde, de dolari", potrivit Departamentului Justiţiei.

Coreea de Nord neagă în mod frecvent că ar fi fost implicată în atacurile cibernetice ce îi sunt atribuite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici