Video Tăriceanu, mic dejun tradiţional la Indagra: brânză, cârnaţi, ceapă şi ţuică băută din sticlă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vizitat, vineri dimineaţă, târgul agricol Indagra Bucureşti, unde a văzut tractoare şi combine, a trecut în revistă diverse rase de oi şi a servit un mic dejun cu bucate tradiţionale, respectiv cu brânză, cârnaţi, ceapă şi ţuică băută din sticlă.

1196 afișări

Tăriceanu a venit la Indagra puţin după ora 10.00 şi a început vizita la secţiunea destinată utilajelor agricole, care i-au fost prezentate protocolar de către expozanţi câteva tractoare şi combine.

„Nu mă interesează, că nu intră în garaj ăsta”, i-a spus Tăriceanu, glumeţ, unui expozant care îi prezenta un impunător tractor de culoare roşie.

Şeful Senatului a mers ulterior în zona de legume, unde a gustat neaoş dintr-o jumătate de roşie întinsă de un expozant.

Un alt punct de interes pentru Tăriceanu a fost zona de izolaţii din lână, folosite la case din lemn, el apreciind că acestea pot fi folosite şi la casele de cărămidă, dacă ar fi mascate de rigips.

Tăriceanu nu s-a dat în lături nici de la vizitarea staulului cu oi sau a celui cu vaci. A ascultat, pe rând, expozanţii, s-a interesat de subvenţii şi chiar a hrănit o oaie cu boabe de porumb pe care le-a ţinut în mână.

Finalul vizitei a echivalat cu un mic dejun tradiţional, servit în picioare. Tăriceanu şi-a tăiat singur pâine şi brânză, pe care le-a asezonat cu jumări, cârnaţi şi cu ceapă roşie de apă din belşug.

La final, a băut, pe acordurile unui ansamblu popular, un pahar de must roşu şi nu s-a abţinut nici de la bea o gură de pălincă, servită tot tradiţional, din sticlă.

"Vizita de astăzi de la Indagra a fost foarte utilă dincolo de a vedea unele dintre produsele tradiţionale sau, din contră, mai moderne. Am avut o discuţie cu o serie de asociaţii ale agricultorilor şi câteva din problemele cu care se confruntă mi-au fost prezentate. Una din problemele serioase pe care va trebui să o rezolvăm este intabularea terenurilor în aşa fel încât acestea să poată fi utilizate ca garanţii pentru obţinerea creditelor de dezvoltare şi de investiţii", le-a spus Tăriceanu, jurnaliştilor, la plecarea de la târgul Indagra.

O altă problemă care i-a fost semnalată este cea privind exporturile de ovine.

"Sunt o serie de obstacole în acest moment care trebuiesc încercate a fi depăşite. Mi s-au plâns, de asemenea, foarte mulţi dintre agricultori de înmulţirea populaţiilor de urşi şi sigur că această chestiune trebuie rezolvată, adică urşii au început să devină o ameninţare şi pentru culturi, dar şi pentru zonele locuite şi cred că Ministerul Mediului trebuie să se mobilizeze mai mult în această privinţă. Deci, am avut o discuţie foarte utilă, lucru care mi-a permis să iau contact cu o serie de probleme cu care cei din agricultură se confruntă şi pe care trebuie să le rezolvăm", a spus Tăriceanu.

El a menţionat, totodată, că agricultura românească a reuşit să se modernizeze substanţial şi a rememorat perioada în care a fost prim-minsitru.

"Când eram prim-ministru am avut plăcuta surpriză să văd că pe programele de preaderare, pe SAPARD, fondurile au avut grad de absorbţie care a depăşit 95%, agricultura a fost practic deschizătoare de drumuri în această privinţă şi, în continuare, fondurile europene au contribuit esenţial la modernizarea agriculturii şi la creşterea performanţei. Anul acesta, toate rezultatele din agricultură, producţiile record care s-au înregistrat, se datorează în cea mai mare parte investiţiilor în tehnologie, în echipamente pe care cei care fac agricultură modernă le-au derulat şi sigur că rezultatele se văd", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici