Undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman şi o parte a autostrăzii A1

Guvernul dă undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman şi Autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti.

Urmărește
700 afișări
Imaginea articolului Undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman şi o parte a autostrăzii A1

Undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman şi o parte a autostrăzii A1

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman şi autostrada A1, Lot 2, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii informează, legat de proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman”, că prin realizarea acestuia se are în vedere îmbunătăţirea siguranţei în zona intersecţiei liniilor CF cu reţeaua rutieră, o îmbunătăţire semnificativă a condiţiilor de transport, ce va avea un rol benefic în dezvoltarea economică a zonei, modernizarea infrastructurii feroviare şi lucrărilor conexe (construcţie pasaje, modernizare treceri la nivel etc.), ce au un rol important în dezvoltarea durabilă a localităţilor prin reducerea emisiilor poluante şi reducerea timpilor de călătorie şi o creştere a numărului de călători, a cantităţilor de mărfuri şi altor bunuri transportate.

Lungimea traseului ce urmează să fie reabilitat este de 147,7 km, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 11.091.351 mii lei, iar durata de execuţie a investiţiei este de 36 luni.

Totodată, Guvernul a aprobat joi şi indicatorii tehnico - economici aferenţi obiectivului de investiţii „Autostrada A1: Lot 2 km 44+000 – km 86+000, judeţele Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş”.

Proiectul urmăreşte reabilitarea şi aducerea la o stare de viabilitate corespunzătoare a sectorului Autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, Lot 2, cuprins între km 44+000 - km 86+000. Expertiza tehnică realizată relevă degradări de tip structural pe 46% din suprafaţa drumului, degradări de suprafaţă pe 56% din suprafaţa drumului, degradări la podeţe.

Prin reabilitarea sectorului din Autostrada A1 se vor realiza creşterea gradului de siguranţă a traficului, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului şi sporirea duratei de exploatare.

Sectoarele expertizate tranzitează următoarele Unităţi Administrativ Teritoriale: judeţul Giurgiu (Lot 2.1) pe sectorul cuprins între km 44+000 - km 48+922, judeţul Dâmboviţa (Lot 2.2) între km 48+922 - km 80+182 şi judeţul Argeş (Lot 2.3) între km 80+182 - km 86+000.

Lungimea amplasamentului pe care sunt prevăzute lucrările este de 42 km, iar lăţimea platformei este de 26,00 m. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.) 1.108.955 mii lei, din care C+M (inclusiv T.V.A.) 879.634 mii lei, iar durata de execuţie este de 48 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici