Video Virgil Popescu: O treime din economia românească este afectată

  • Oficialii anticipează o recesiune de aproape 2% în 2020, însă analiştii sunt mai pesimişti
  • România va fi una dintre cele mai afectate ţări de criza provocată de coronavirus
  • România a anunţat măsuri în valoare de 15 miliarde de lei pentru a ajuta IMM-urile
293 afișări
Oficialii de la noi spun că anul acesta vom avea o recesiune de aproape 2%, însă analiştii de la Capital Economics îi contrazic. Aproximează că cifra va fi mai degrabă undeva la 7,5%.
 
De asemenea, e de aşteptat ca România să fie una dintre cele mai afectate ţări de criza provocată de coronavirus, pentru că are cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană. Recesiunea provocată de pandemie va fi cea mai gravă de la căderea comunismului până astăzi, avertizează analiştii de la Capital Economics.
 
O treime din economia României a fost afectată până acum, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru Bloomberg. Guvernul a anunţat deja măsuri în valoare de 15 miliarde de lei pentru a ajuta companiile mici şi mijlocii, însă rămâne de văzut dacă acestea vor fi sau nu suficiente.
 
Pandemia de coronavirus a forţat guvernele şi companiile din toată lumea să îşi regândească accesul la produse esenţiale, precum alimente sau medicamente. La noi, statul vrea să se concentreze pe producţia locală, pentru a avea produse alimentare, gaze naturale şi echipamente medicale, în cazul în care vor apărea noi crize în viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici