Windows 7 a murit, dar oamenii rămân cu el. Doar 4% utilizatori au renunţat la Windows 7

După ce licenţele pentru Windows 7 au expirat, în data de 14 ianuarie, Microsoft spera că oamenii vor renunţa la vechiul sistem de operare şi vor trece la Windows 10, însă un raport de analiză arată că schimbarea sistemelor de operare se întâmplă, însă nu conform aşteptărilor, scrie Techradar.com

904 afișări

Cel mai recent raport al NetMarketShare, companie care urmăreşte utilizarea online a sistemelor de operare şi a altor programe software, relevă faptul că trecerea utilizatorilor la Windows 10 se întâmplă, însă nu conform aşteptărilor Microsoft.

Raportul, primul publicat după ce Microsoft şi-a încetat suportul pentru Windows 7, arată că, în prezent, 25,6% dintre utilizatori încă folosesc vechiul sistem de operare, comparativ cu 29,57%, procentul înregistrat în luna decembrie a anului trecut.

Între timp, cota de piaţă a Windows 10 a crescut uşor de la 53,36% în decembrie 2019, la 57,08%, creştere ce corespunde cu dispariţia din piaţă a cotei deţinută de sistemele Windows 7. Deşi rezultatele indică că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună pentru Microsoft, companie s-ar putea să fie dezamăgită în contextul în care se aştepta la un salt mai mare de trecere la Windows 10.

Totodată, Microsoft se teme că odată ce publicitatea din jurul subiectului se va disipa, lumea nu va mai face trecerea deloc către Windows 10. Iar deşi numărul utilizatorilor Windows 7 a scăzut, încă mai există un număr mare de oameni care rămân pe Windows 7.

Între cele mai utilizate sisteme de operare, Windows 7 rămâne al doilea, după Windows 10. Al treilea cel mai utilizat sistem de operare este Windows 8.1 (3.38%), urmat de macOS 10.14 (3.12%), ceea ce arată cât de mult se luptă Apple pentru a-i determina pe utilizatori să cumpere Mac-uri şi MacBooks.

Microsoft anunţa utilizatorii sistemului de operare Windows 7, în 13 ianuarie, că platforma va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020.

Sistemul de operare, care era folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori, nu mai primeşte actualizări software, ceea ce înseamnă că utilizatorii care decid să folosească în continuare Windows 7 sunt mai expuşi la ameninţări informatice.

„Poţi folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate şi viruşi. Windows va continua să pornească şi să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania la acea dată.

Windows 7 a fost lansat în 2009 şi a devenit repede un mare succes de piaţă, fiind apreciat de specialişti. În primele şase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licenţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici