COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis - mai preocupat de încălzirea globală decât de pârjolul din spitale

2756 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis - mai preocupat de încălzirea globală decât de pârjolul din spitale

COMENTARIU Lelia Munteanu

Şapca lui Trump l-a învăţat ceva pe preşedintele Iohannis: să gândească grandios. Discuţiile pe care le poartă sunt „importante”, temele pe care le abordează sunt „mari”, impactul lor e „imens”. Imaginea despre sine - fără îndoială, măreaţă. 
Mă uit cu fascinaţie cum iese din când în când din România lui bine hrănită, pentru  câte o declaraţie de presă, privind de sus până şi prompterul.
 
Cei care îl urmăresc sunt tot mai dezorientaţi, mai săraci, mai înfriguraţi în casele lor. Preşedintele plesneşte de optimism. Schiţează „şcoli verzi” (altele decât cele cu veceul în tufele din curte), aruncă din cornul abundenţei (made in Bruxelles) bani europeni - miliarde, în numele unui Plan de Redresare şi Rezilienţă care a fost respins de Comisia Europeană.   
Mai nou e preocupat de încălzirea globală, mai preocupat decât de pârjolul din spitale (la „Matei Balş”, 5 plus 15 morţi, până astăzi). 
 
Anunţă cu aerul că împărtăşeşte secretul cel mai bine păzit: „Pandemia nu s-a terminat”. Repetă povestea cu spălatul pe mâini şi cu distanţarea, ca şi cum s-ar adresa unor corigenţi incorigibili. 
Ne invită pe toţi să mergem să ne vaccinăm, de parcă tocmai a plantat Pfizer şi Moderna, iar acum cresc în pomi. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici