COMENTARIU Liviu Mihaiu: Organizez petreceri ilegale după ora 22. Rog seriozitate

  • Cred că, de-aici încolo, graţie puterii de imitaţie a marilor puteri europene (vezi Franţa şi Germania), la care preşedintele Johannis a achiesat joi, discuţiile se vor purta doar în jurul originilor sale. Căci nu cred c-am auzit mai multe înjurături la adresa guvernului înainte de a începe o campanie electorală.
  • Parcurile se închid pe timpul nopţii. Se ştie, tot "pe studii”, că în parcuri se-adună lumea misterios noaptea pe timpul iernii, cât timp este cald în apartament. Aici tâmpenia este de sorginte comunistă. Eu am luat în liceu o palmă de la miliţieni pentru că fumam în parc după orele 23. Pe modelul “ce căutaţi la ora asta în parc".
  • Se închid şcolile. Motivul este unul la fel de necunoscut pe cât de neeuropean este. Majoritatea copleşitoare a ţărilor europene nu închid şcolile. Iar OMS a recomandat ferm să nu se închidă şcolile. Măsura e la fel de îndreptăţită şi eficientă ca plătirea întregii datorii externe de către Ceauşescu
5022 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: Organizez petreceri ilegale după ora 22. Rog seriozitate

Cred că, de-aici încolo, graţie puterii de imitaţie a marilor puteri europene (vezi Franţa şi Germania), la care preşedintele Johannis a achiesat joi, discuţiile se vor purta doar în jurul originilor sale.

Căci nu cred c-am auzit mai multe înjurături la adresa guvernului înainte de a începe o campanie electorală. Mai precis, la sudălmile care erau destinate guvernanţilor pentru că nu iau măsuri mai stricte pe motiv de campanie electorală, acum se adaugă cele destinate guvernului pe motiv c-au luat măsurile de lockdown după urechile lui Arafat, probabil personajul guvernamental cel mai urât din România contemporană - nu-i aşa, omul pentru respectul căruia, strada a dat jos guvernul Boc în 2012.

Dacă am aflat de la domnul Dancă cum că "PSDeul este un pericol pentru sănătatea noastră!”(ştiam din celelalate campanii electorale), iată că acum aflăm că măsurile PNL sunt un pericol pentru sănătatea noastră mintală ("există studii", ca să-l parafrazez pe buhaiul sanitar, Raed Arafat).

În România, ţara cu cele mai numeroase depresii din UE, sănătatea mintală este însă un moft, ca şi proprietatea pe vremea lui Ion Iliescu.

Să trecem totuşi în revistă măsurile şi să le purificăm puţin prin urechelniţa logicii aristotelice:

1. Magazinele se închid la ora 21.00 şi terasele-pub la orele 23, dacă nu au ziduri de plastic. Şi mai toate au (între timp aproape 70% din industria HORECA se află în stare de faliment). Doar pieţele în aer liber rămân deschise. Deci cei mai mulţi producătorii rămân fără tarabă.

Să spunem un NU hotărât păstârnacului de la Mega! Aici revolta a fost cea mai mare şi mai poporanistă pe motiv de discriminarea celor mici în faţa celor mari, într-o ţară care mall-urile şi supermarket-urile din centrul oraşului au omorât oricum majoritatea micilor antreprenori din retailul autohton.

2. Parcurile se închid pe timpul nopţii. Se ştie, tot "pe studii”, că în parcuri se-adună lumea misterios noaptea pe timpul iernii, cât timp este cald în apartament.

Aici tâmpenia este de sorginte comunistă. Eu am luat în liceu o palmă de la  miliţieni pentru că fumam în parc după orele 23. Pe modelul “ce căutaţi la ora asta în parc".

3. Se interzice deplasarea după 23 fără "declaraţie de trebuinţă”. Scopul declarat: fără petreceri şi reuniuni între prieteni! Pentru că "se ştie" că lumea se deplasează în masă după orele 23.00 pentru a submina autorităţile şi pentru a se contamina până la imunitatea de turmă, în ciuda oricărui instinct de conservare sau a programelor casnice obişnuite.

4. Se închid şcolile. Motivul este unul la fel de necunoscut pe cât de neeuropean este. Majoritatea copleşitoare a ţărilor europene nu închid şcolile. Iar OMS a recomandat ferm să nu se închidă şcolile. Măsura e la fel de îndreptăţită şi eficientă ca plătirea întregii datorii externe de către Ceauşescu sau ca tăierea alocaţiilor pentru copii sau ca parcarea în faţa uşii unui magazin care a luat foc, punând  de fapt încă o cocoaşă în spatele părinţilor care riscă oricum să rămână fără loc de muncă.

Şi aici, ca şi în cazul "resortului ştiinţific şi revoluţionar” al activiştilor pandemici transformaţi în tovarăşi de nădejde ai colectivizării sănătăţii, este vorba de sfânta frică. Iar frica se tratează cu interdicţii care stârnesc şi mai multă frică şi cu controale de stat care provoacă panică, aşa cum a fost în perioada primului lockdown, cu amenzi de peste 80 de milioane de euro.

Şi cum televiziunile s-au transformat în megafoane spaţiale ale securităţii sanitare, frica se difuzează  programatic, ca un mers al trenurilor, de dimineaţă până seara, iar economia ţării se surpă pe zi ce trece.

Cu toate că ONU a atras atenţia asupra abuzurilor pe care le fac estimp regimurile autoritariste şi Comisia Europeană asupra pericolului iminent al prăbuşirii economiilor emergente, guvernul român are o singură grijă: să-şi trateze incapacitatea spitalicească cu traumatizarea întregului corp societal, într-o ţară, în a cărei statistică, anul trecut INCĂ au murit mai mulţi oameni decât în anul pandemic 2020, în care suntem pe locul 17 în UE din 28 - conform premierului Orban - la numărul de morţi COVID19 raportat la numărul de locuitori. Curată logică a lockdownului, nu-i aşa!?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici