COMENTARIU Sorin Avram: Presa întreabă, preşedintele Iohannis nu răspunde. Preşedintele dă ordin: Guvernul să răspundă!

2853 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Presa întreabă, preşedintele Iohannis nu răspunde. Preşedintele dă ordin: Guvernul să răspundă!

Abandonat de majoritatea susţinătorilor care-i aplaudau ieşirile în geaca roşie de sub care se zărea pieptu-i de aramă cu care apăra statul de drept de atacul Ciumei Roşii şi prăbuşit în sondajele de opinie, bogatul Klaus Iohannis face eforturi să se apropie de pensionari. Săraci, dar mulţi. Încercând să se pună bine cu milioanele de oameni care-şi duc zilele de azi pe mâine şi, dacă dă Domnul, pe poimâine, preşedintele României a vărsat o lacrimă de crocodil pe umerii acestora, spunând: ”În condiţiile în care avem inflaţie, avem creşteri ale preţurilor la energie, la combustibil şi peste tot, este evident că e nevoie ca şi pensionarii să aibă un minim de creştere a pensiilor. E imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de pensionari”. Bravo, domnule preşedinte, că bine aţi mai spus-o!

Cel mai mare fan al Guvernului Său, domnul Iohannis nu scapă niciun prilej de a-l lăuda şi de a-şi exprima credinţa că acesta are cele mai bune soluţii pentru cele mai complicate situaţii: ”Sunt convins că Guvernul va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”.

Fiind vorba despre Guvernul Său, e greu de crezut că acesta va aborda frontal chestiunea. Cum să o facă, dacă şeful de facto al acestuia, adică domnul Iohannis, nu a abordat frontal una dintre întrebările pusă de presă. Frazele rostite de preşedintele României fac parte din răspunsul pe care acesta l-a dat atunci când a fost întrebat dacă susţine o renegociere a PNRR în legătură cu pensiile şi dacă Guvernul ar trebui să ia toate măsurile pentru a majora pensiile, inclusiv în acest an. Doar partea a doua a întrebării a fost abordată frontal, domnul preşedinte afirmând că ”pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină cum e altcineva care e în deplinătatea forţelor” şi adăugând că ”pensionarii stau în ceea ce primesc, pensia lor, şi mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat acestei situaţii”. Deci, da, Guvernul trebuie să mărească pensiile, a dat ordin preşedintele. Când se va întâmpla acest lucru, cu cât şi de unde bani, Klaus Iohannnis nu a mai spus.
În schimb, la prima parte a întrebării, cea cu renegocierea PNRR, domnul Iohannis nu a mai fost deloc frontal în abordare. Acesta nu ar fi trebuit să spună decât ”da” sau ”ba”. Nu domnul preşedinte a fost lăudat de tot aparatul de propagandă pus în slujba domniei sale pentru că ar fi negociat la Bruxelles miliarde de euro pentru România? Nu domnul preşedinte a dat ordin să fie crescută producţia de butoaie pentru a avea unde să fie depozitate laptele şi mierea, iar ministerele, consiliile judeţene şi primăriile nu au fost obligate să golească beciurile de lucrurile inutile pentru a face loc sacilor de bani care urmau să sosească?

Klaus Iohannis a fost la Bruxelles la negocierile pentru împărţirea banilor prin PNRR, pentru că l-am văzut la televizor tăcând adânc în compania unor şefi de stat şi de guvern. Deci, răspunsul la întrebarea ”a fost sau n-a fost?” îl avem. Însă, nu-l ştim pe cel la întrebarea ”a negociat sau n-a negociat?”. A negociat sau numai a stat, s-a uitat şi s-a întors acasă cu cât i s-a promis? Şi dacă nu a negociat nimic, atunci cum să-şi permită domnul Iohannis să îmbrace haina de preşedinte al celei de-a şaptea ţări ca număr de locuitori din Uniunea Europeană şi să le solicite celor de la Bruxelles să accepte renegocierea sumelor din PNRR?

Dar nu trebuie să ne facem probleme, pentru că şeful Guvernului său atât de competent, Nicolae Ciucă, va îmbrăca haina de premier al celei de-a şaptea ţări ca număr de locuitori din Uniunea Europeană şi va pune el lucrurile la punct. Numai să fie un singur punct, şi nu trei puncte de suspensie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici