Video Accident grav în Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România: 9 români au murit / Şoferul a transmis LIVE pe Facebook, în momentul impactului | FOTO

UPDATE 9.57 | Toate cele nouă victime ale accidentului din Ungaria au fost identificate ca fiind de cetăţenie română, trupurile neînsufleţite fiind transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

100973 afișări

"Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului", transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Celula de Criză a MAE şi echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta îşi continuă activitatea 24/7, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsufleţite.

UPDATE 9.02 Cel puţin patru dintre cele nouă persoane decedate în accidentul din Ungaria ar fi din comuna Mică, judeţul Mureş, potrivit primarului acestei comunităţi, Szekely Ladislau. Acesta a precizat, pentru MEDIAFAX, că informaţiile pe care le are nu sunt confirmate încă.

”Deocamdată oficial nu am primit nimic, vreau să merg pe teren, acum, să văd. Aşa se zice că trei sunt din Căpâlna de Sus (n.r. comuna Mică), şoferul era din Deaj (n.r. comuna Mică), sunt şi din Agrişteu, comuna Bălăuşeri, iar acum alte două persoane, nu ştiu, tot din Deaj sau de altundeva. Nu vă pot da informaţii 100% pentru că oficial nu am primit nimic, doar din relatări”, a declarat, miercuri dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, primarul Szekely Ladislau.

Primarul a subliniat că nu a primit nicio înştiinţare oficială în acest sens, iar de dimineaţă a fost în sat, unde i s-a spus că şoferul era din satul Deaj.

”Patru (n.r. se zice că) ar fi deocamdată (n.r. din comuna Mică). Acum trebuie să mă duc să văd dacă se confirmă. Noi nu am primit niciun act oficial. Am văzut pe Facebook, la televizor că s-a întâmplat. Azi dimineaţă am fost la cetăţeni, iar de acolo mi s-a confirmat că şoferul era din Deaj”, a spus Szekely Ladislau.

El a adăugat că în satul Deaj sunt mulţi care lucrează în străinătate.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului din Ungaria se ridică la nouă, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului de Externe, care precizează că patru morţi sunt români, existând indicii că şi restul victimelor ar fi tot cetăţeni români.

UPDATE 7.50 Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă oameni au murit, transmitea live pe Facebook în momentul impactului, potrivit unei înregistrări apărute pe reţelele de socializare.

Potrivit unei înregistrări care a apărut pe reţelele de socializare şi care ar fi făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia live a şoferului microbuzului, acesta s-a filmat în timp ce se afla la volan. Conducătorul auto se uită pe telefonul mobil de mai multe ori, iar în spatele lui, se văd câţiva dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, şoferul intră pe contrasens şi nu pare să vadă că din faţă vine un camion, iar pe finalul înregistrării, se observă momentul impactului dintre microbuz şi camion.

UPDATE 23.03 | Numărul persoanelor decedate în urma accidentului din Ungaria se ridică la nouă, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului de Externe, care precizează că patru morţi sunt români, existând indicii că şi restul victimelor ar fi tot cetăţeni români. Procedura de identificare este în curs de desfăşurare.

"Conform ultimelor informaţii obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, în urma operaţiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetăţenie română, existând indicii că şi restul victimelor ar fi cetăţeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfăşurare şi se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului", anunţă Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă remis marţi seară MEDIAFAX.

Trupurile neînsufleţite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei şi a analizelor pe bază de ADN.

MAE a cerut autorităţilor române competente identificarea şi înştiinţarea familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul a dispus activarea Fondului special de urgenţă aflat la dispoziţie, pentru a suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite.

De asemenea, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistenţă din partea familiilor.

Potrivit Poliţiei ungare, accidentul a avut loc marţi în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în apropierea localităţii Ceglédbercel, situată la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

 
UPDATE 22.34 Nouă persoane au murit în urma accidentului din Ungaria
 
 
Nouă persoane au murit în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, a comunicat Poliţia din zona Pest, potrivit MTI. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei.

 

UPDATE 21.43  MAE: Cei şapte oameni decedaţi în accidentul din Ungaria sunt români

 

Cei şapte oameni decedaţi în accidentul produs în Ungaria sunt români, a confirmat, pentru MEDIAFAX, Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, acesta precizând că microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş.

"Sunt şapte români morţi, toţi ocupanţii sunt români. Faptul că s-a activat celula de criză, automat, se activează celula de criză la MAE pentru cetăţeni străini, nu pentru alţi cetăţeni", a declarat pentru MEDIAFAX Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasada României la Budapesta a luat măsuri speciale după ce un microbuzul înmatriculat în România, în judeţul Mureş, a fost implicat într-un accident rutier, în urma impactului toţi cei şapte români şi-au pierdut viaţa.

"O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Echipa pentru descarcerare a intervenit cu greu pentru a scoate victimele accidentului din Ungaria

Echipajele de intervenţie au reuşit să scoată cu greu victimele din microbuzul înmatriculat în România implicat în accidentul produs în Ungaria, relatează site-ul 24.hu.

Microbuzul a fost foarte deformat din cauza impactului cu autocamionul, astfel că pompierii au putut interveni doar prin partea din spate a vehiculului pentru a scoate victimele.

Un microbuz înmatriculat în România s-a lovit frontal cu un autocamion, marţi după-amiază, pe Drumul naţional 4 din Ungaria, în zona Ceglédbercel, la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Din cauza accidentului, circulaţia fost deviată câteva ore.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Ambasada României la Budapesta a luat măsuri speciale după ce un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier, şapte persoane pierzându-şi viata. Autorităţile încearcă identificarea victimelor şi, implicit, cetăţenia acestora.

Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea oraşului Budapesta, MAE anunţând că ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

"Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Potrivit Poliţiei ungare, accidentul a avut loc marţi în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în apropierea localităţii Ceglédbercel, situată la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici