Acord între Italia şi Tunisia privind consolidarea luptei împotriva migraţiei clandestine

Ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, şi omologul său tunisian, Khemaies Jhinaoui, au semnat, joi, un acord de cooperare ce prevede în special consolidarea luptei împotriva migraţiei clandestine, relatează Le Figaro online.

161 afișări
Imaginea articolului Acord între Italia şi Tunisia privind consolidarea luptei împotriva migraţiei clandestine

Acord între Italia şi Tunisia privind consolidarea luptei împotriva migraţiei clandestine (Imagine: Hepta/ Foto Mediafax)

Documentul include, de asemenea, un acord-cadru privind gestionarea fluxului de imigranţi, "pentru a lupta în mod eficient împotriva migraţiei clandestine şi a traficului de fiinţe umane şi pentru a consolida protecţia la frontiere", potrivit ministrului italian.

El a precizat că acordul nu este "un prim pas", ci "continuarea" eforturilor deja întreprinse începând cu anul 2011, Italia având deja un acord semnat cu Tunisia privind reprimirea imigranţilor.

Italia doreşte să poată accelera procedura de expulzare a imigranţilor şi face presiuni în mod special asupra Tunisiei după controversa privind traseul parcurs de Anis Amri, tunisianul suspectat că ar fi autorul atentatului din piaţa de Crăciun de la Berlin, comis pe data de 19 decembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici