ALERTĂ în Franţa: Şase indivizi care aveau în plan să-l ucidă pe Emmanuel Macron, arestaţi

Şase persoane au fost arestate în cadrul unei investigaţii preliminare privind un potenţial atac asupra preşedintelui Franţei Emmanuel Macron, a afirmat o sursă apropiată anchetei, relatează Reuters.

2266 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Franţa: Şase indivizi care aveau în plan să-l ucidă pe Emmanuel Macron, arestaţi

ALERTĂ în Franţa: Şase indivizi care care aveau în plan să-l ucidă pe Emmanuel Macron, arestaţi

Sursa a declarat că serviciile de securitate franceze au arestat marţi şase suuspecţi care ar fi implicaţi într-un plan ”ambiguu şi lipsit de formă” care viza ”acţiuni violente” înpotriva preşedintelui francez.

Postul de televiziune francez MFM TV a anunţat că cei şase sunt membri ai unei grupări de extremă-dreapta, dar acest lucru nu a putut fi confirmat.

Indivizii au fost arestaţi în trei zone diferite ale Franţei, respectiv Isere, la sud-est de Lyon, Moselle, situată la graniţa cu Germania şi Luxemburg şi în Ille-et-Vilaine, în nord-vest lângă oraşul Rennes.

Nu este clar care este legătura dintre aceştia sau cum au intrat în legătură unii cu alţii.

Într-un interviu publicat duminică, MAcron a avertizat în legătură cu ameninţarea reprezentată de grupările de extremă-dreapta care se manifestă în Europa, spunând că faptul că în anii 1930 Europa s-a complăcut într-o astfel de situaţie a dus la apariţia unor personaje precum Hitler în Germania şi Mussolini în Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici