Anul 2010, cel mai sângeros pentru forţele internaţionale din Afganistan

Anul 2010 a devenit cel mai sângeros pentru forţele internaţionale din Afganistan, unde, de la 1 ianuarie, şi-au pierdut viaţa 529 de militari străini, conform unui bilanţ realizat de AFP.

38 afișări
Imaginea articolului Anul 2010, cel mai sângeros pentru forţele internaţionale din Afganistan

Anul 2010, cel mai sângeros pentru forţele internaţionale din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul a crescut marţi, când nouă militari ai forţei internaţionale a NATO (ISAF) au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în sudul Afganistanului, a anunţat ISAF într-un scurt comunicat, subliniind că în zonă nu au avut loc "tiruri inamice".

Cu 529 de victime după 1 ianuarie, 2010 este deja, după nouă luni, anul cel mai sângeros pentru forţele internaţionale de la declanşarea campaniei din Afganistan, la sfârşitul anului 2001, conform bilanţului realizat de AFP pe baza datelor site-ului independent icasualties.org.

Anul 2009, cu 521 de victime, fusese până în prezent anul cu cele mai mari pierderi pentru forţele internaţionale, confruntate de trei ani cu o intensificare considerabilă a insurecţiei talibanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici