Aproximativ 10% dintre americani suferă de depresie

Aproximativ zece la sută dintre americani sunt deprimaţi, iar o treime dintre cei afectaţi suferă de forme severe de depresie, potrivit unui studiu al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).

39 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 10% dintre americani suferă de depresie

Aproximativ 10% dintre americani suferă de depresie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Dintre cele 235.000 de persoane adulte intervievate în 45 de state americane, în Washington DC şi în Porto Rico în perioada 2006 - 2008, nouă la sută suferă de depresii, iar 3,4 la sută de forme severe de depresie.

Principalul factor care influenţează depresia este locul de muncă, arată studiul, în contextul în care rata şomajului în SUA a ajuns la 9,6 la sută.

Aproape un sfert dintre persoanele care nu pot lucra din cauza dizabilităţilor şi zece la sută dintre şomeri suferă de forme severe de depresie.

Al doilea factor important este educaţia, adaugă CDC, 6,7 la sută dintre persoanele care nu au studii superioare suferind de depresii severe.

Persoanele intervievate au fost rugate să răspundă la un chestionar în care erau întrebate dacă au probleme de dormit, dacă au poftă de mâncare, sentimente de inutilitate sau probleme de concentrare.

Un studiu precedent, realizat în perioada 2001 - 2002 arăta că 6,6 la sută dintre adulţii americani suferiseră forme severe de depresie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici