Autorităţile americane CONFIRMĂ primul caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA

Autorităţile sanitare americane au confirmat duminică primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite, al unei îngrijitoare de la un spital din Texas (sud), în care un liberian infectat a decedat anterior, relatează AFP.

1765 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane CONFIRMĂ primul caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA

Autorităţile americane CONFIRMĂ primul caz de Ebola contractat pe teritoriul SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Testele efectuate sâmbătă seara arată că îngrijitoarea de la Texas Presbyterian Hospital este infectată cu Ebola", au anunţat Centrele federale americane pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) într-un comunicat.

Bolnava, care a fost izolată, făcea parte din echipa care l-a tratat pe liberianul Thomas Eric Duncan, decedat la 4 octombrie.

Această "veste este, desigur, îngrijorătoare pentru pacientă, familia sa, colegii săi şi oraşul Dallas", se arată în comunicat, în care se adaugă că CDC şi serviciile de sănătate din Texas "rămân încrezătoare în faptul că o propagare a infecţiei poate fi evitată prin măsuri de sănătate publică adecvate".

O persoană care s-a aflat în contact cu pacienta a fost identificată şi se află sub supraveghere, precizează CDC.

Autorităţile americane atribuie infecţia cu Ebola din Texas unei breşe în protocol

Autorităţile sanitare americane au atribuit duminică prima contaminare cu Ebola în Statele Unite - a doua în afara Africii -, unei breşe în protocolul de protecţie urmat de către această îngrijiroare de la un spital texan, în care un liberian a decedat miercuri din cauza bolii, relatează AFP.

Un nou caz de Ebola în SUA: Un angajat al serviciilor sociale pentru sănătate din Texas a contractat virusul

Un angajat al serviciilor sociale de la Spitalul Presbiterian din Texas a primit un rezultat pozitiv în urma unui test preliminar pentru Ebola, a anunţat spitalul într-un comunicat, relatează CNN.

Teste de confirmare urmează să fie efectuate de către Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor de la Atlanta.

Spitalul Presbiterian din Texas este instituţia în care a murit miercuri Thomas Eric Duncan, prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite.

"Am ştiut că un al doilea caz ar putea deveni o realitate şi ne-am pregătit pentru această posibilitate", a declarat doctorul David Lakey, administratorul Departamentului pentru Servicii de Sănătate al statului Texas, citat într-un comunicat.

"Ne suplimentăm echipa din Dallas şi lucrăm cu extremă diligenţă pentru a preveni răspândirea", a subliniat oficialul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici