Berlinul, pregătit să timită rachete NATO de tip Patriot la frontiera siriană

Germania este pregătită să trimită rachete de tip Patriot în Turcia, în cadrul unui ajutor NATO destinat frontierei turco-siriene, însă doar după ce Ankara va formula o solicitare oficială în acest sens, scrie cotidianul Süddeutsche Zeitung în ediţia de sâmbătă.

9551 afișări
Imaginea articolului Berlinul, pregătit să timită rachete NATO de tip Patriot la frontiera siriană

Berlinul, pregătit să timită rachete NATO de tip Patriot la frontiera siriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata germană, Bundeswehr, prevede să mobilizeze până la 170 de militari şi una-două baterii de rachete de tip Patriot în cadrul acestei misiuni NATO, precizează cotidianul .

Ministerul german al Apărării a anunţat sâmbătă că mai întâi este necesar un mandat NATO pentru ca Berlinul să examineze un asemenea angajament. Până în prezent, nu există o solicitare oficială din partea Turciei, a subliniat un purtător de cuvânt al ministerului, la Berlin.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, Ankara ar urma să adreseze o solicitare oficială în acest sens luni.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a anunţat luni că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să furnizeze asistenţă Turciei, o ţară membră a organizaţiei, în cazul în care conflictul din Siria se apropie de teritoriul său.

Turcia a anunţat săptămâna trecută că poartă negocieri cu NATO cu privire la rachete de tip Patriot, dar fără să prezinte o cerere oficială.

Forţe siriene şi rebeli au fost implicaţi în lupte dure şi sângeroase, în apropierea unui oraş de la frontiera turco-siriană. Mii de sirieni s-au refugiat în Turcia, care a consolidat apărarea de-a lungul acestei frontiere instabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici