Boris Johnson susţine că votul britanicilor în favoarea Brexit nu a fost influenţat de Rusia

  • Guvernul Marii Britanii respinge sugestiile că Rusia ar fi influenţat rezultatul referendumului Brexit
  • Boris Johnson: „Cetăţenii acestei ţări nu au votat pentru retragerea din UE din cauza presiunilor Rusiei ori a interferenţelor ruse (...)"
  • În schimb, Guvernul de la Londra vrea să propună o iniţiativă legislativă de contracarare a „activităţilor etatiste ostile"
1262 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson susţine că votul britanicilor în favoarea Brexit nu a fost influenţat de Rusia

Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a respins, miercuri, orice sugestie privind eventuale ingerinţe ale Rusiei care să fi influenţat votul cetăţenilor în favoarea retragerii din Uniunea Europeană.
 
La o zi după ce Comisia parlamentară pentru Informaţii şi Securitate a stabilit că Guvernul nu a încercat să afle dacă Rusia a influenţat referendumul pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE, Boris Johnson a refuzat din nou orice idee de investigare a acestei ipoteze.
 
În schimb, Guvernul de la Londra a comunicat că va propune o iniţiativă legislativă de contracarare a "activităţilor etatiste ostile".
 
„Cetăţenii acestei ţări nu au votat pentru retragerea din UE din cauza presiunilor Rusiei ori a interferenţelor ruse, au votat pentru că au vrut să preia din nou controlul. Marea Britanie este cea care atenţionează lumea privind ingerinţele ruse", a afirmat Boris Johnson în Camera Comunelor, potrivit agenţiei de presă Reuters.
 
Însă purtătorul de cuvânt al lui Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, a declarat că principala formaţiune de opoziţie este preocupată de „lipsa de seriozitate" a răspunsului premierului, denunţând tergiversarea publicării raportului mai mult de un an.
 
Raportul, publicat marţi, cataloghează Rusia drept o putere ostilă care constituie o ameninţare semnificativă pentru Marea Britanie şi Occident, cerându-le serviciilor de informaţii să investigheze posibilele ingerinţe ruse în procedura Brexit. Guvernul de la Londra a respins criticile, refuzând însă o anchetă suplimentară.
 
Cetăţenii britanici s-au pronunţat la limită, în 2016, în favoarea retragerii din Uniunea Europeană. Rezultatul referendumului a fost strâns, 51,8% dintre cetăţeni (17,4 milioane) votând în favoarea Brexit, iar 48,1% (16,1 milioane) pentru rămânerea în UE. Boris Johnson a fost unul dintre liderii mişcării politice în favoarea retragerii Marii Britanii din UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici