Cameron a retrogradat Marea Britanie în cadrul UE, susţine un ministru polonez

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a apreciat joi că David Cameron, care a promis să organizeze un referendum privind menţinerea Marii Britanii în cadrul UE, a retrogradat ţara sa la rangul de stat care "necesită îngrijiri speciale".

535 afișări
Imaginea articolului Cameron a retrogradat Marea Britanie în cadrul UE, susţine un ministru polonez

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu acest discurs, David Cameron a deplasat ţara sa în ierarhia Uniunii Europene. El a făcut-o să treacă de la rangul de membru natural al unui triumvirat care poate conduce UE, alături de Germania şi Franţa, la rangul de ţară care necesită îngrijiri speciale", a declarat ministrul pentru postul privat de radio TOK FM.

Marea Britanie va fi de acum o ţară "asupra căreia trebuie să îţi îndrepţi atenţia, ca să nu facă ceva iresponsabil, să nu îşi facă rău singură şi să nu iasă din Uniunea Europeană", a adăugat el.

Acest lucru are drept consecinţă schimbări în cadrul grupului aflat la conducerea UE, apreciază el.

În opinia lui Sikorski, Marea Britanie vrea în principal să extindă regulile pieţii libere în cadrul UE şi nu vrea să participe la construirea unei uniuni politice.

Ministrul polonez s-a declarat, de asemenea, convins că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană.

"Acest plan politic (al lui David Cameron) nu va avea drept rezultat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană", a declarat el.

David Cameron a promis miercuri la Londra, la presiunea euroscepticilor, să organizeze până la sfârşitul lui 2017 un referendum privind rămânerea Marii Britanii în UE reformată în prealabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici