Candidaţii la vicepreşedinţia SUA,Tim Kaine şi Mike Pence, s-au înfruntat la singura emisiune televizată înainte de alegerile din 8 noiembrie

Democratul Tim Kaine şi republicanul Mike Pence, candidaţi la vicepreşedinţia SUA, au participat marţi seară la singura dezbatere televizată de acest fel înainte de alegerile de pe 8 noiembrie, ei lansând, pe rând, atacuri la adresa lui Donald Trump, respectiv Hillary Clinton.

492 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la vicepreşedinţia SUA,Tim Kaine şi Mike Pence, s-au înfruntat la singura emisiune televizată înainte de alegerile din 8 noiembrie

Candidaţii la vicepreşedinţia SUA,Tim Kaine şi Mike Pence, s-au înfruntat la singura emisiune televizată înainte de alegerile din 8 noiembrie

Tim Kaine l-a atacat agresiv pe Mike Pence cu privire la atitudinile şi declaraţiile lui Donald Trump. Pence a evitat să comenteze criticile la adresa republicanului cu privire la comentariile umilioare ale acestuia despre femei, la îndoielile pe care le-a afişat cu privire la veridicitatea cetăţeniei lui Barack Obama şi alte chestiuni legate de temperamentul său, relatează The Associated Press.

Confruntarea a durat peste 90 de minute şi s-a desfăşurat la Universitatea Longwood din Farmville, în statul Virginia. Pence a încercat să proiecteze o imagine liniştitoare care să diminueze din efectele discursului exagerat al lui Trump, în timp ce Kaine a încercat să îi îndepărteze pe votanţi de miliardarul republican şi să o prezinte pe Hillary Clinton drept o persoană mai demnă de încredere decât contracandidatul ei, potrivit Reuters.

Pence a prezentat o agendă detaliată cu privire la politica fiscală, drepturi şi imigraţie. El a fost mai pregătit, oferind răspunsuri mai detaliate decât a făcut-o Donald Trump în prima dezbatere prezienţială de săptămâna trecută, mai comentează AP.

"Kaine l-a provocat de asemenea pe Pence privind decizia lui Trump de a nu respecta zeci de ani de tradiţie prin prezentarea declaraţiilor fiscale.

"Donald Trump trebuie să prezinte publicului american declaraţiile fiscale pentru a demonstra că este pregătit să fie preşedinte, iar el îşi încalcă promisiunea", a spus Kaine.

Întrebat despre unele anunţuri potrivit cărora Trump ar fi evitat plata taxelor federale timp de mai mulţi ani, Pence a spus că miliardarul republican "s-a folosit de codul fiscal exact cum ar fi trebuit, şi a făcut-o în mod extraordinar".

Publicaţia americană The New York Times anunţa în urma cu câteva zile că Donald Trump a raportat o pierdere de 916 milioane de dolari în declaraţia de avere din anul 1995, iar această deducere fiscală i-ar fi permis să evite plata impozitelor federale pentru o perioadă de până la 18 ani.

Kaine a spus la rândul său că în timp ce Trump a fost "egoist", Clinton şi-a dedicat cariera în ajutarea copiilor şi a familiilor.

În ceea ce priveşte securitatea naţională, Kaine a adus în discuţie comentariile măgulitoare ale lui Trump la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Îi plac dictatorii", a spus Kaine. "Are propriul Munte Rushmore: Vladimir Putin, Kim Jong-un, Muammar Gaddafi şi Saddam Hussein", a mai spus el.

"Politica externă neconvingătoare şi ineficientă a lui Hillary Clinton şi a lui Barack Obama a activat o atitudine agresivă a Rusiei, care a apărut pentru prima în această ţară în urmă cu câţiva ani", a replicat Pence." În tot acest timp, tot ce facem este să ne încrucişăm braţele şi să spunem că nu mai negociem".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici