Canistre cu gaz, descoperite într-o maşină în apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris

Şapte canistre de gaz au fost descoperite într-o maşină sâmbătă noaptea în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris. Proprietarul maşinii se afla deja în atenţia serviciilor secrete, sub suspiciunea de radicalizare religioasă.

4872 afișări
Imaginea articolului Canistre cu gaz, descoperite într-o maşină în apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris

Mai multe canistre cu gaz, descoperite într-o maşină în apropiere de catedrala Notre Dame din Paris (Imagine AFP)

Acesta a fost luat în custodie, dar eliberat la scurt timp după, conform unui oficial judiciar, notează Reuters online.

Un cuplu, în vârstă de 34, respectiv 29 de ani, a fost arestat în sudul Franţei, într-un loc de popas pentru motociclete, pentru presupuse legături cu acest incident. Aceştia rămân în continuare în custodia poliţiei.

Maşina este un Peugeot 606, care nu avea plăcuţe de înregistrare şi avea în interior mai multe canistre cu gaz, au declarat doi reprezentanţi oficiali ai Poliţiei.

A fost găsită cu luminile de avarie pornite, ca şi cum ar fi dorit să atragă atenţia, au adăugat cei doi reprezentanţi ai poliţiei.

De asemenea, în maşină au fost găsite documente scrise în limba arabă.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a afirmat că aşteaptă un raport din partea anchetatorilor asupra posibilelor motive ale incidentului.

O maşină în interiorul căreia se aflau două canistre cu gaz a fost descoperită parcată în apropiere de catedrala Notre Dame din Paris, iar doi suspecţi în acest caz au fost arestaţi de poliţie, au declarat surse familiare cu ancheta, citate de agenţia de ştiri AFP.

Procurorii din cadrul departamentului antiterorist au deschis o anchetă, au precizat sursele citate, care au adăugat că nu au fost descoperite detonatoare în interoriul vehicului.

Propietarul maşinii şi un asociat, amândoi aflaţi deja în atenţia poliţiei, au fost arestaţi.

Catedrala Notre Dame este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Paris, fiind vizitată anual de aproximativ 13 milioane de persoane.

Franţa a fost scena mai multor atentate în cursul lunii iulie, toate revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Cel mai grav dintre acestea a avut loc la Nisa, de Ziua Naţională a Franţei, şi s-a soldat cu decesul a 86 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici