ALEGERILE DIN CATALONIA: Carles Puigdemont i-a propus lui Mariano Rajoy să se întâlnească/ Răspunsul premierului spaniol

Liderul catalan demis Carles Puigdemont i-a propus, vineri, premierului spaniol Mariano Rajoy, să se întâlnească în afara Spaniei pentru a discuta criza regională, la o zi după ce separatiştii catalani au câştigat o majoritate parlamentară în alegerile anticipate, informează site-ul France24.com.

1770 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE DIN CATALONIA: Carles Puigdemont i-a propus lui Mariano Rajoy să se întâlnească/ Răspunsul premierului spaniol

Carles Puigdemont i-a propus lui Mariano Rajoy să se întâlnească în afara Spaniei

Puigdemont a făcut această propunere în timp ce vorbea cu reporterii de la Bruxelles, unde s-a refugiat după ce Guvernul Spaniei a dizolvat Guvernul şi Parlamentul de la Barcelona, declarând referendumul de independenţă ca fiind ilegal.

"Sunt dispus să mă întâlnesc cu domnul Rajoy la Bruxelles sau în orice altă locaţie din UE, cât timp nu e Spania, din motive evidente", a declarat acesta.

Membrii formaţiunilor politice proindependeţă au obţinut 70 de locuri în Parlamentul regional, din totalul de 135 locuri, în timp ce formaţiunile unioniste au obţinut doar 57 de locuri. Această victorie oferă posibilitatea întoarcerii lui Carles Puigdemont în Catalonia.

Oficialii catalani pro-independenţă au anunţat, vineri, că vor pleca la Bruxelles pentru a se întâlni cu Carles Puigdemon.

Mariano Rajoy refuză întâlnirea cu liderul catalan destituit Carles Puigdemont

Premierul spaniol Mariano Rajoy a refuzat, vineri, să se întâlnească şi să discute cu liderul catalan destituit Carles Puigdemont, după ce separatiştii catalani au câştigat majoritatea locurilor din Parlamentul regional, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Întrebat despre propunerea pe care Carles Puigdemont i-a facut-o mai devreme, de a se întâlni la Bruxelles, sau în orice locaţie din Uniunea Europeană, în afară de Spania, Rajoy a răspuns: "Persoana cu care ar trebui să mă întâlnesc este cea care a câştigat alegerile, doamna (Ines) Arrimadas".

Ines Arrimadas se află în capul listei partidului proindependenţă Ciudadanos, care a câştigat majoritatea locurilor din Parlamentul catalan.

Liderul catalan demis Carles Puigdemont i-a propus, vineri, premierului spaniol Mariano Rajoy, să se întâlnească în afara Spaniei pentru a discuta despre criza regională.

Membrii formaţiunilor politice proindependeţă au obţinut 70 de locuri în Parlamentul regional, din totalul de 135 locuri, în timp ce formaţiunile unioniste au obţinut doar 57 de locuri. Această victorie oferă posibilitatea întoarcerii lui Carles Puigdemont în Catalonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici