Casa Albă analizează posibilitatea de a difuza fotografii ale cadavrului lui Osama ben Laden

Casa Albă a afirmat, luni, că nu s-a decis încă dacă este oportun să difuzeze fotografii cu rămăşiţele lui Osama ben Laden, o măsură cerută de membrii Congresului american pentru a servi ca probă pentru opinia publică mondială.

516 afișări
Imaginea articolului Casa Albă analizează posibilitatea de a difuza fotografii ale cadavrului lui Osama ben Laden

Casa Albă analizează posibilitatea de a difuza fotografii ale cadavrului lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom face tot posibilul pentru a face în aşa fel încât nimeni să nu poată încerca să nege faptul că l-am capturat pe Osama ben Laden", a declarat principalul consilier al preşedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului, John Brennan.

"Prin urmare, difuzarea informaţiei, între care fotografii, este ceva ce rămâne de stabilit", a adăugat Brennan în cadrul unei conferinţe de presă.

Anterior, în cursul zilei de luni, după eliminarea liderului Al-Qaida de către un comando american într-o vilă din Pakistan, senatorul Carl Levin, preşedintele comisiei pentru Apărare din Camera superioară a Congresului american, a afirmat că este necesar să se publice astfel de fotografii.

"Cred că la un moment dat, fotografiile cadavrului său vor fi publicate, nu ştiu când, dar cred că va trebui să fie publicate", a declarat Levin.

El a adăugat, făcând aluzie la posibile represalii împotriva americanilor, că "intuiţia sa îi spune" că difuzarea acestor fotografii "trebuie întârziată până când reacţiile se vor calma".

Colegul său independent, Joe Lieberman, care prezidează comisia pentru Securitate Internă, a adăugat că "ar putea fi necesară publicarea fotografiilor - indiferent cât de înspăimântătoare sunt ele, pentru că a fost lovit (de gloanţe) în cap - pentru a îndepărta orice idee că ar fi vorba despre un vicleşug al administraţiei americane".

Lieberman a declarat că este absolut convis că bărbatul ucis este Osama ben Laden.

La rândul său, preşedintele comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, republicanul Mike Rogers, a declarat: "Vrem să ne asigurăm că îi vom păstra demnitatea - dacă avea vreuna - lui Osama ben Laden, pentru a nu exacerba problemele în alte zone ale lumii şi să furnizăm suficiente probe pentru ca oamenii să ştie că era Osama ben Laden".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici