Cazul tânărului de culoare împuşcat mortal de poliţie în SUA: Mii de persoane participă la funeralii - FOTO

Mii de persoane participă, luni, la slujba de înmormântare a adolescentului Michael Brown, împuşcat mortal, acum două săptămâni, de un poliţist alb, în statul american Missouri.

187 afișări
Imaginea articolului Cazul tânărului de culoare împuşcat mortal de poliţie în SUA: Mii de persoane participă la funeralii - FOTO

Cazul tânărului de culoare împuşcat mortal de poliţie în SUA: Mii de persoane participă la funeralii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 5.000 de oameni participă la ceremonia funebră care se desfăşoară la o biserică baptistă situată la periferia oraşului Saint-Louis.

Mike Brown, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat mortal pe 9 august, de un poliţist alb, Darren Wilson, după ce adolescentul furase o cutie cu ţigări dintr-un magazin.

"Cred că trebuie să lansăm o dezbatere; trebuie să discutăm despre problemele rasiale, despre tensiunile rasiale şi despre modul de a le eradica", a declarat Jane Brandon Brown, o reprezentantă a unei organizaţii pastorale.

"Cred că moartea lui Michael nu va fi zadarnică, sper că nu va fi utilizată ca propagandă, ci ca instrument de coeziune", a adăugat Brown.

Printre persoanele prezente la înmormântare se numără activistul pentru drepturi civice Al Sharpton, trei oficiali de la Casa Albă şi căpitanul de poliţie Ron Johnson, care a gestionat problema violenţelor izbucnite la Ferguson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici