Cel puţin 11 azilanţi, răniţi în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţie pe insula Lesbos

Cel puţin 11 azilanţi au fost răniţi în urma confruntărilor violente între refugiaţi şi forţele de ordine care s-au produs miercuri pe insula Lesbos, a anunţat organizaţia umanitară Medecins Sans Frontieres (MSF), informează agenţia de ştiri Reuters.

593 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 azilanţi, răniţi în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţie pe insula Lesbos

Cel puţin 11 azilanţi, răniţi în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţie pe insula Lesbos

Peste 5.000 de azilanţi locuiesc în tabăra de refugiaţi Moria de pe insula Lesbos, aproape dublu faţă de capacitatea planificată. Protestele faţă de condiţiile precare de trai din tabăra de refugiaţi sunt relativ comune, însă incidentele violente de miercuri au fost printre cele mai serioase din ultimele luni.

Un site de ştiri local a relatat că protestul violent a fost declanşat de tentativa de sinucidere a unui bărbat sirian, adăugând că poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade cu efect acustic şi luminos pentru a dispersa mulţimea.

Un oficial din cadrul poliţiei a confirmat faptul că forţele de ordine au intervenit, însă a refuzat să comenteze în legătură cu presupusa folosire a gazelor lacrimogene.

Medecins Sans Frontieres (MSF) a transmis pe Twitter că voluntarii organizaţiei au oferit ajutor medical unui număr de unsprezece persoane, inclusiv copii mici şi femei gravide, în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţia greacă.

"Situaţia este mai calmă, dar Moria continuă să fie un loc groaznic în care să locuieşti", a adăugat organizaţia umanitară.

Peste un milion de imigranţi, cei mai mulţi din Siria, Irak sau Afganistan, au ajuns în ultimii ani în Europa, traversând Marea Egee dinspre Turcia spre Grecia.

Uniunea Europeană a semnat în 2016 un acord cu Ankara privind limitarea imigraţiei în Europa ce a dus la o scădere semnificativă a numărului de imigranţi care ajung în statele UE, via Turcia.

Imigranţii, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii precare, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la imigranţi şi sunt supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor din ţările prin care trec.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici