Cel puţin 22 de militanţi kurzi au murit în confruntările cu forţele turce în sud-estul ţării

Cel puţin 22 de militanţi kurzi au murit în cadrul operaţiunilor lansate duminică de forţele turce în zona de conflict din sud-estul ţării, a anunţat armata turcă luni, potrivit Reuters.

9835 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 de militanţi kurzi au murit în confruntările cu forţele turce în sud-estul ţării

Cel puţin 22 de militanţi kurzi au murit în confruntările cu forţele turce în sud-estul ţării (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Armata turcă susţine că 16 membri ai grupării radicale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost neutralizaţi în raidurile aeriene de duminică efectuate în oraşul kurd Yuksekova (provincia Hakkari) de la frontiera cu Siria şi Iran.

Alţi saşe militanţi au murit în confruntări cu forţele turce tot la frontiera comună cu Iran şi Siria, în operaţiuni separate, se arată în comunicatul armatei turce.

Vineri, cel puţin 21 de militanţi kurzi şi opt militari turci au murit în confruntări izbucnite în provincia Hakkari.

O amplă operaţiune împotriva kurzilor a fost declanşată la sfârşitul anului trecut în sud-estul ţării de guvernul turc care a promis "epurarea totală" a rebelilor kurzi. Turcia consideră PKK grupare teroristă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici