Ceremonie de comemorare la Auschwitz de ziua internaţională a victimelor Holocaustului

Mai multe persoane s-au adunat, sâmbătă, la fostul lagăr de la Auschwitz pentru ziua Comemorării Victimelor Holocaustului, iar liderii politici au avertizat că evenimentele din acea perioadă trebuie păstrate ca un avertisment, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

579 afișări
Imaginea articolului Ceremonie de comemorare la Auschwitz de ziua internaţională a victimelor Holocaustului

Ceremonie de comemorare la Auschwitz de ziua internaţională a victimelor Holocaustului

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a adus un omagiu victimelor holocaustului, în cadrul unei ceremonii, ţinute la Varşovia, în memoria evreilor care au fost ucişi de forţele germane.

Liderul comunităţii de evrei din Varşovia a citit o rugăciune, iar Tillerson a reafirmat importanţa reamintirii evenimentelor Holocaustului.

"Această ocazie ne reaminteşte că nu putem niciodată, niciodată, să fim indiferenţi ăn faţa răului", a declarat Tillerson.

"Alianţa occidetală, care a apărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi-a luat angajamentul de a asigura securitatea tuturor, astfel încât aşa ceva să nu se mai repete, a mai adăugat oficialul american.

Declaraţia acestuia a fost făcută pe fondul îngrijorării cu privire la creşterea popularităţii grupurilor ultra-naţionaliste şi de extremă dreapta.

Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta), un partid anti-imigrare şi anti-musulmanism, a câştigat câtea locuri în Parlamentul german, pentru prima oară anul trecut, în timp ce Partidul Libertăţii din Austria, catalogat ca fiind naţionalist, face parte din coaliţia de guvernare.

Ambele partide au avut probleme din cauza unor membri care au fost acuzaţi de antisemitism.

La 27 ianuarie 1945, trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Cuvântul ebraic "Holocaust" este denumirea dată acţiunii de exterminare a evreilor de către nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici