Consiliul de Securitate al ONU condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat, sâmbătă, recentul test balistic al Phenianului catologându-l drept ”provocator” şi a cerut Phenianului să acţioneze imediat pentru a-şi demonstra angajamentul privind denuclearizarea Peninsulei Coreea, relatează Washington Post.

539 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord

Cei 15 membri ai Consiliului au semnat o declaraţie comună, în care au cerut tuturor celor 193 de state membre ONU să pună în aplicare pe deplin şi imediat toate sancţiunile adoptate de ONU împotriva Coreei de Nord.

Totodată, Consiliul de Securitate a subliniat importanţa intensificării eforturilor pentru reducerea tensiunilor din Peninsula Coreea şi a reiterat importanţa menţinerii păcii şi stabilităţii în regiune.

Declaraţia, ce a fost publicată după întrunirea de urgenţă de vineri, salută eforturile membrilor Consiliului de Securitate şi a altor state în promovarea unei soluţii paşnice pentru rezolvarea problemei nord-coreene.

Şi Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a condamnat recentul test balistic al Coreei de Nord, afirmând că acest act al Phenianului reprezintă o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a afirmat că secretarul general Guterres a cerut regimului de la Phenian să nu mai desfăşoare teste balistice sau nucleare, să respecte rezoluţiile ONU şi să îşi asume obiectivul denuclearizării Peninsulei Coreea.

Coreea de Nord a lansat, vineri, o rachetă balistică ce ar fi traversat spaţiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici