Marea Britanie creşte nivelul de alertă teroristă

Prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat că a fost crescut nivelul pericolului ameninţărilor teroriste, după atacul terorist ce a avut loc vineri la o staţie de metrou din Londra, informează BBC News.

980 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie creşte nivelul de alertă teroristă

Marea Britanie creşte nivelul de alertă teroristă

Theresa May a precizat că ameninţarea teroristă în Marea Britanie a crescut, ajungând la nivelul critic, cel mai înalt posibil. Acest lucru înseamnă că un atac terorist pe teritoriul Marii Britanii este iminent.

Mai multe persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii care a avut loc la staţia de metrou londoneză Parson Green. Autorităţile britanice au anunţat că 29 de persoane au primit îngrijiri medicale la spitale în urma incidentului terorist dintr-o staţie de metrou din Londra. În acest moment se desfăşoară operaţiuni pentru căutarea individului care a plasat bomba, iar reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

Premierul britanic a adăugat că Armata va oferi suport Poliţiei şi va efectua mai multe operaţiuni antiteroriste.

”Oamenii vor vedea mai multe forţe armate pe reţelele de transport şi pe străzi, pentru a le oferi mai multă protecţie. Acesta este un pas proporţional, ce va oferi protecţie suplimentară pe măsură ce ancheta avansează”, a mai spus May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici