CORONAVIRUS în lume, 22 septembrie. Britanicii sunt îngrijoraţi de rata de infectare. Planurile pentru revenirea fanilor pe stadioanele au picat

  • Totalul persoanelor cu COVID a ajuns la peste 30.8 milioane în întreaga lume
  • SUA, India şi Brazilia au cele mai multe cazuri.
  • Belgia a ajuns la 100.000 de cazuri
2681 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS în lume, 22 septembrie. Britanicii sunt îngrijoraţi de rata de infectare. Planurile pentru revenirea fanilor pe stadioanele au picat

CORONAVIRUS în lume, 21 septembrie. Statele Unite au depăşit pragul de 7 milioane de infectări

Schismă în cadrul comunităţii ştiinţifice cu privire la al doilea val al coronavirului: "Carantină pentru persoane vulnerabile sau carantină generală?"

Grupuri "rivale" de oameni de ştiinţă din Marea Britanie se confruntă cu bătăi de cap cu privire la modul în care guvernul ar trebui să facă faţă pandemiei de Covid-19. Unul recomandă ca numai persoanele peste 65 de ani şi cei vulnerabili să fie protejaţi prin măsuri restrictive, în timp ce celălalt grup susţine măsuri la nivel naţional. Sfaturile conflictuale adresate guvernului britanic au venit în două scrisori deschise emise luni de la grupurile "rivale", relatează The Guardian. Cele două poziţii subliniază o schismă în cadrul comunităţii ştiinţifice cu privire la modul de abordare a celui de-al doilea val de coronavirus din Marea Britanie.

Planurile pentru revenirea fanilor pe stadioanele din Anglia au picat

Planurile pentru ca fanii să se întoarcă pe stadioanele din Anglia de la 1 octombrie au picat, spune ministrul cabinetului Michael Gove. Planurile au fost examinate la începutul acestei luni, după o creştere a cazurilor de coronavirus, evenimentele pilot fiind limitate la 1.000 de persoane.

Nivelul de alertă din Marea Britanie Covid-19 s-a mutat la 4, ceea ce înseamnă că transmisia este „ridicată sau în creştere exponenţială”. Noile măsuri vor fi stabilite în cursul zilei de azi de premierul Boris Johnson.

 

Comisia a anunţat încă de vineri că va sprijini cu suma de 15,7 milioane de euro o nouă iniţiativă ambiţioasă de cercetare intitulată EU-RESPONSE, care va institui o reţea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus şi al altor boli infecţioase emergente.

Finanţarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro pe care Comisia l-a asumat pentru cercetare şi inovare în domeniul coronavirusului având drept scop dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente şi de instrumente de diagnosticare menite să prevină răspândirea virusului.

Matt Hancock a spus că „nu există nicio îndoială că acest virus accelerează”, în timpul unei declaraţii despre rata actuală de infecţie Covid-19 de astăzi.

El a adăugat: „Aşa cum a spus astăzi mai devreme medicul şef şi consilierul ştiinţific şef, observăm o creştere a cazurilor la toate grupele de vârstă.

„Ştim că epidemia se dublează în prezent la fiecare şapte zile şi că, dacă continuăm pe această traiectorie, am putea vedea 50.000 de cazuri pe zi până la jumătatea lunii octombrie, deci nu poate exista nicio îndoială că acest virus se accelerează. Aşa cum ne afirmăm sprijinul pentru cei care se autoizolează, propunem să întărim sancţiunile pentru cei care nu fac acest lucru”, a spus Hancock.

Persoanele care sosesc în Italia de la Paris şi din regiunile franceze Alvernia-Rodano-Alpi, Corsica, Hauts-de-France, Île-de-France, Noua Aquitania, Occitania, Provance-Alpi-Coasta de Azur vor fi obligate să efectueze testul molecular pentru COVID, anunţă, luni, Biroul de Presă al Ministerului Sănătăţii.

Belgia a ajuns la aproape 100.000 de cazuri şi deja se vorbeşte despre probabilitatea de a adopta noi măsuri.

Totalul persoanelor cu COVID  a ajuns la peste 30.8 milioane în întreaga lume, cu SUA, India şi Brazilia având cele mai multe cazuri.
 
Situaţia pe 21 septembrie

Statele Unite au înregistrat, duminică seara, 7.004.768 de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor World meters. Dintre aceştia, 33.344 au fost confirmaţi pozitiv în ultimele 24 de ore.

Numărul total al deceselor în SUA a ajuns la 204.118 de la izbucnirea pandemiei până în prezent, cu 294 în cursul zilei de duminică.

Poziţia a doua la nivel mondial o ocupă India cu  5.485.612 de infectări. Aici se înregistrează şi cea mai mare rată de noi cazuri, peste 87.000 au fost confirmate în cursul zilei de duminică.

Şi numărul deceselor este cel mai mare în India, 1.135 de persoane infectate cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa doar în ultimele 24 de ore.

În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa şi Marea Britanie. Franţa a înregistrat, duminică peste 10.500 de noi infectări, dar numărul deceselor rămâne relativ scăzut.

Spania nu a raportat încă ultimele cifre, dar are peste 660.000 de cazuri confirmate până acum.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici