COVID-19 în lume: Numărul cazurilor de infecţie a ajuns la 613 în Franţa. Al doilea deces din cauza coronavirusului, înregistrat în Marea Britanie / Situaţia pe nava Grand Princess

  • 21 de persoane de pe vasul de croazieră Grand Princess au fost testate pozitiv cu coronavirus, a anunţat vicepreşedintele Mike Pence, într-un briefing la Casa Albă.
  • Nava este acostată în largul coastei Californiei şi peste 3.500 de oameni se află la bordul vasului.
  • Totodată, cel mai recent bilanţ arată că 46 de oameni au murit în Coreea de Sud din cauza COVID-19, în timp ce alţi 28 de oameni au murit în China.
8095 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume: Numărul cazurilor de infecţie a ajuns la 613 în Franţa. Al doilea deces din cauza coronavirusului, înregistrat în Marea Britanie / Situaţia pe nava Grand Princess

Sursa foto: Profimedia

UPDATE 14.35 Numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus a ajuns la 613 în Franţa

Numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus în Franţa a ajuns, sâmbătă, la 613, anunţă CNN. Guvernul francez a anunţat că în ţară nu se poate vorbi de o epidemie, ci de mai multe focare la nivel naţional.

Numărul total al infecţiilor cu coronavirus în Franţa a ajuns astăzi la 613, a informat Guvernul de la Paris, citat de CNN. Totodată, zece persoane au murit în Franţa până acum din cauza coronavirusului.

Guvernul francez a mai precizat că nu se poate vorbi în acest moment de o epidemie de coronavirus, ci de mai multe focare la nivel naţional.

„Suntem acum în faza a doua din planul de acţiune al Guvernului privind prevenirea şi limitarea răspândirii virusului”, conform unui comunicat al Guvernului francez.

Faza a doua a planului face referire la existenţa unor focare separate, nu a unei epidemii la nivel naţional.

La nivel european, Franţa este a treia cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus.

Doar Germania, cu 684 de cazuri şi Italia, cu 4.636 de infecţii, au înregistrat mai multe îmbolnăviri decât Franţa. Cu toate acestea, în privinţa numărului deceselor, Franţa se află pe locul al doilea în Europa, după Italia.

UPDATE 13.15 O deputată din Iran, Fatemeh Rahbar, a decedat din cauza coronavirusului, potrivit agenţiei de ştiri Tasnim, fiind un nou semn că virusul se răspândeşte în instituţiile statului. Citeşte continuarea... 

UPDATE 13.00 Al doilea pacient a murit din cauza coronavirusului în Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus şi a devenit a patra ţară din Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa, scrie Reuters.

Al doilea deces din Marea Britanie este un un bărbat de aproximativ 80 de ani, care fusese diagnosticat cu noul coronavirus joi. Bărbatul avea şi alte afecţiuni medicale.

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a depăşit, vineri, pragul de 100.000 la nivel mondial, iar reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au recomandat ca fiecare ţară să îşi pregătească un plan pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului, informează Reuters.

China continuă să fie ţara cu cele mai multe decese provocate de infecţia cu coronavirus (3.070), urmată de Italia (197) şi Iran, cu 124 de decese.

UPDATE 11.00 Thailanda are două noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Doi bărbaţi thailandezi care au călătorit recent în Italia au fost diagnosticaţi, sâmbătă, cu noul coronavirus, au anunţat astăzi autorităţile, citate de CNN.

Numărul total al thailandezilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 50, a declarat Sukhum Kanchanapimai, reprezentant al Ministerului Sănătăţii Publice din Thailanda.

Cei doi bărbaţi, ambii în vârstă de 40 de ani, au început să prezinte simptome joi. Dintre cei 50 de pacienţi din Thailanda, 31 au fost externaţi după ce au obţinut rezultate negative la teste, iar unul a murit.

La nivel global, sâmbătă dimineaţă, erau înregistrate 102.257 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceştia, 3.497 au murit, cei mai mulţi în China – 3.070 de decese, Italia – 197 şi Iran – 124. Peste jumătate dintre cei depistaţi pozitiv până acum, 57.659, au fost externaţi ca fiind vindecaţi şi 41.101 de cazuri sunt încă active.

Cele mai multe cazuri sunt în China, 80.651 de îmbolnăviri, urmate de Coreea de Sud, 6.767 de cazuri, Iran, 4.747 persoane îmbolnăvite, şi Italia – 4.636 cazuri depistate.

UPDATE 10.45 China a raportat alte 28 de decese din cauza coronavirusului

China a raportat încă 28 de decese din cauza coronavirusului, potrivit sentinelassam.com. Bilanţul total al morţilor a ajuns astfel la 3.070. Până acum, 80.651 de cazuri de infectare cu noul virus au fost confirmate în China continentală.

Conform Comisiei Naţionale de Sănătate, au fost raportate 99 de noi cazuri de infectare în afara epicentrului epidemiei provincia Hubei, pentru a trei zi consecutiv.

Un număr de 25 de cazuri au fost înregistrate în afara provinciei Hubei, iar China continentală a confirmat, sâmbătă, 99 de noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus. Majoritatea erau în provincia Gansu, în nord-estul Chinei, unde între 2 şi 5 martie de la pasageri care au intrat în capitala Lanzhou cu zboruri comerciale din Iran.

Hubei a raportat, mai multe săptămâni la rând, o scădere a cazurilor, la 74. După luna ianuarie, a fost înregistrată o scădere a numărului de cazuri cu noul coronavirus după ce au fost luate măsuri de carantină.

Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, Beijing a raportat patru noi cazuri vineri, trei dintre ele fiind persoane care au venit din Italia. Au mai fost trei cazuri în Shanghai, infectări din străinătate şi un caz în provincia Guangdong, vineri.

Autorităţile chineze au recomandat folosirea unui medicament de la Roche folosit pentru artrită reumatoidă, Actemra, în tratarea cazurilor mai grave de infectare, potrivit presei locale. Producătorul elveţian a donat către China medicamente Actemra în valoare de aproape două milioane de dolari.

Medicamentul ar putea avea efecte pozitive în cazul pacienţilor care au plămânii puternic afectaţi de coronavirus, prin reducerea inflamaţiei.

Momentan nu există niciun fel de studiu care să demonstreze că acest medicament este într-adevăr eficient în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Actemra nu a fost aprobată momentan de către Administraţia Naţională a Medicamentului din China.

UPDATE ora 10.00 Bilanţul deceselor din cauza coronavirusului în Coreea de Sud a crescut la 46

Încă două persoane au murit în Coreea de Sud din cauza coronavirusului, astfel bilanţul deceselor a ajuns la 46, potrivit CNN. Anunţul a fost făcut, sâmbătă, de şeful Institutului Naţional de Sănătate din Coreea de Sud Kwon Jun-wook.

Din cazurile confirmate în ţară, aproximativ 73% dintre acestea sunt asociate cu transmiterea într-un grup, a spus Kwon, în timp ce 27% au fost cazuri sporadice ce încă sunt investigate. De sâmbătă, 4,297 de cazuri au avut legătură cu grupul religios Shincheonji din cauza căruia există 63,5% de cazuri la nivel naţional.

Printre cazurile confirmate în interiorul grupului religios, 3.716 dintre acestea sunt în oraşul sud-estic Daegu. Astfel, sâmbătă, cazurile confirmate în Coreea de Sud au crescut la 6.767, mai mult cu 174 de cazuri, faţă de vineri după-amiază, relatează Reuters.

Numărul persoanele infectate cu virusul a crescut în Coreea de Sud de la mijlocul lunii februarie, când o femeie de 61 de ani cunoscută ca „Pacientul 31” a avut testul pozitiv la coronavirus după ce a participat la o slujbă la Biserica Shincheonji din oraşul sud-estic Daegu.

Alte câteva cazuri au fost raportate la un complex de apartamente, sâmbătă, în Daegu, unde locuiesc câţiva dintre enoriaşi.

Fondatorul bisericii, Lee Man-hee, şi-a cerut scuze, luni, după ce mai mulţi enoriaşi au spus că epidemia este „o mare calamitate”.

În schimb, Comisia Internaţională a Libertăţii Religioase din SUA şi-a exprimat îngrijorarea că enoriaşii bisericii Shincheonji sunt învinuiţi pentru răspândirea coronavirusului.

„Îndemnăm guvernul sud-coreean să condamne găsirea unor ţapi isăpşitori şi să respecte libertatea religioasă în acţiunile pentru combaterea epidemiei”, a scris Comisia Internaţională a Libertăţii Religioase din SUA, vineri, pe Twitter.

Coronavirusului care a apărut în China s-a răspândit în peste 90 de ţări şi a infectat peste 100.000 de oameni, fiind 3.400 de persoane la nivel global.

Coreea de Sud a decis, vineri, să suspende visele pentru Japonia ca răspuns la restricţiile de călătorie impuse de Tokyo coreenilor, de teama că noul coronavirus ar putea reaprinde un conflict între cele două state care datează din Al Doilea Război Mondial.

Doctorul Mike Ryan, specialist la Organizaţia Mondială de Sănătate (OMS), a spus într-o declaraţie de presă susţinută vineri la Geneva că atât Japonia, cât şi Coreea de Sud ar trebuie să se concentreze pe controlarea epidemiei şi pe salvarea vieţilor nu pe „o dispută politică legată de restricţiile de călătorie”.

OMS a adăugat, vineri, că toate ţările ar trebui să aibă prioritară controlarea epidemiei de coronavirus.

21 de oameni de pe nava Grand Princess au fost testaţi pozitiv

Din cele 21 de persoane care au dat rezultate pozitive, 19 sunt membri ai echipajului şi doi sunt pasageri, a spus Pence, adăugând că nava va fi adusă într-un port necomercial şi fiecare persoană va fi testată. „Cei care trebuie să fie carantinaţi vor fi pusi în carantină”, a spus Pence.

La bordul navei există mai mult de 3.500 de persoane.

Nava, care a fost într-o călătorie de două săptămâni spre Hawaii, a primit ordin să se întoarcă mai devreme la San Francisco, a anunţat la mijlocul săptămânii guvernatorul Californiei Gavin Newsom, care a precizat că pasagerii şi echipajul au prezentat simptome. Un purtător de cuvânt al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor a declarat că trei pasageri care au fost anterior pe navă au fost pozitivi, inclusiv unul care a murit.

Nava a trebuit să sosească miercuri la San Francisco, a precizat Newsom, dar a fost ţinută în largul coastei Californiei în timp ce au fost efectuate testele. Garda de Coastă a Statelor Unite a livrat joi kituri de test pe navă, cu elicopterul.

„După ce vom avea rezultatele testelor, CDC şi statul vor determina locul cel mai potrivit pentru ca nava să acosteze”, a declarat joi, directorul executiv al Departamentului de Management al Urgenţelor din San Francisco, Mary Ellen Carroll.

Până acum au fost testaţi doar pasagerii şi membrii echipajului care au simptome şi persoanele care au fost oaspeţi şi în călătoria anterioară a navei, a declarat compania într-un comunicat.

Cel mai recent bilanţ al epidemiei arată că peste. 3.400 de oameni au murit, în timp ce numărul infecţiilor cu noul coronavirus a depăşit 100.000 la nivel mondial. Citeşte continuarea...

O navă de croazieră nu este primită în Malta, la presiunile medicilor

O navă de croazieră a renunţat să mai acosteze în Malta, după ce medicii au ameninţat că reacţionează, pe fondul preocupărilor legate de extinderea epidemiei de coronavirus. Compania care operează nava MSC Opera a declarat că a acceptat situaţia şi că a aprobat ca nava să plece, pentru a „evita tulburările publice inutile”. Citeşte continuarea...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici