CRIZA din Catalonia: Guvernul spaniol preia astăzi controlul asupra regiunii/ O parte a Administraţiei catalane se opune acestei măsuri

Spania va prelua luni controlul asupra Cataloniei, când politicienii şi angajaţii publici se vor întoarce la locurile de muncă, o parte a Administraţiei catalane se opune acestei măsuri, informează site-ul agenţiei Reuters.

2256 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Catalonia: Guvernul spaniol preia astăzi controlul asupra regiunii/ O parte a Administraţiei catalane se opune acestei măsuri

CRIZA din Catalonia: Guvernul spaniol preia astăzi controlul asupra regiunii/ O parte a Administraţiei catalane se opune acestei măsuri

Alfonso Dastis, ministrul spaniol de Externe, a declarat că speră şi crede că regiunea catalană va continua să facă parte din Spania după alegerile regionale, informează Reuters

”Sperăm, că aceste alegeri vor restaura guvernarea legală şi statul de drept în Catalonia”, a afirmat Dastis în cadrul unei şedinţe informative la Kiev.

”Sperăm şi credem că regiunea catalană fi aceeaşi societate ca şi până acum: deschisă şi integrată”, a adăugat acesta.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei.

Parlamentul Cataloniei a fost dizolvat, iar alegerile regionale anticipate vor avea loc pe 21 decembrie.

Mii de oameni s-au adunat, duminică, pe străzile din Barcelona pentru a susţine unitatea Spaniei şi pentru a manifesta împotriva independenţei regiunii catalane.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seară, dizolvarea executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declaraţie de independenţă. Premierul Mariano Rajoy a anunţat că vor fi organizate alegeri regionale la 21 decembrie, care au scopul de a restaura ordinea constituţională.

Parchetul General din Spania va iniţia o procedură judiciară împotriva lui Carles Puigdemont, suspectat de rebeliune, faptă pentru care riscă 30 de ani de închisoare. Fostul lider catalan ar urma să fie pus sub acuzare din cauza acţiunilor separatiste, care contravin Constituţiei spaniole, mai ales după ce Parlamentul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici