Video CRIZA IMIGRANŢILOR - Mii de persoane manifestează la Paris în semn de susţinere a refugiaţilor: "Deschideţi frontierele!" - VIDEO

Câteva mii de persoane participau sâmbătă după-amiaza la Paris, în Piaţa Republicii, la un miting de susţinere a refugiaţilor - sub sloganul "Nu în numele nostru", în urma unui apel la mobilizare pe reţele de socializare, relatează AFP online.

1376 afișări

"Deschideţi frontierele!", "Drept de azil pentru toţi cei persecutaţi" sau "Găzduire, eu spun da", se putea citi pe pancarte arborate de către manifestanţi, de toate vârstele, unii veniţi în familie.

Alţii agitau fotografia lui Aylan Kurdi, un băiat sirian în vârstă de trei găsit mort pe o plajă în Turcia, o imagine care a fost publicată pe prima pagină de numeroase cotidiane din întreaga lume, provocând un val de eomoţie.

"M-am săturat ca oamenilor să le fie frică", a declarat o participantă, Véronique Wattiaux, în vârstă de 60 de ani. "Societatea este o rană permanentă. Vreau să-i reprezint pe cei care sunt în favoarea primirii" refugiaţilor, a spus ea.

Acest miting, intitulat "Nu în numele meu - #RefugiaţiImigranţiDemnitate", "are loc în urma unei discuţii pe Facebook între oameni care se întreabau cum să facă pentru a (...) spune «nu» politicilor în domeniul migraţiei represive, care conduc la moartea a mii de oameni, şi «da» primirii" acestor oameni, a declarat pentru AFP unul dintre organizatori, scriitorul şi realizatorul Raphaël Glucksmann, fiul filosofului André Glucksmann.

Apelul pe Facebook al acestui grup de cetăţeni a fost preluat de mai multe asociaţii, ca SOS Racisme sau Liga internaţională contra rasismului şi antisemitismului (LICRA).

Reprezentanţi ai unor partide de stânga, socialiste, comuniste şi ecologiste, şi-au anunţat intenţia de a se alătura manifestaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici