Criza migranţilor. Un copil de un an a traversat singur Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia

  • Copilul, despre care se estimează că are abia un an, se numără printre migranţii care au ajuns pe micuţa insulă Lampedusa din Italia
  • Acesta a fost văzut de salvatorii italieni în mijlocul a aproximativ 70 de persoane într-o barcă
5507 afișări
Imaginea articolului Criza migranţilor. Un copil de un an a traversat singur Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia

Un băieţel de un an despre care se crede că a fost trimis de părinţii săi să facă singur traversarea periculoasă a Mării Mediterane a ajuns în siguranţă pe micuţa insulă Lampedusa, a anunţat sâmbătă presa italiană, citată de Arab News.

Copilul, despre care se estimează că are abia un an, se numără printre cei peste 500 de migranţi care au sosit pe insulă în şapte debarcări separate în ultimele două zile, a transmis cotidianul Repubblica. El a fost găsit de salvatorii italieni într-o barcă în mijlocul a 70 de persoane. “ A traversat Mediterana înainte de a învăţa să meargă. A înfruntat valurile singur… prea tânăr pentru a-şi dezvălui numele şi povestea” au mai scris aceştia.

Ceilalţi migranţi habar n-aveau cine este copilul, dar au fost rugaţi de părinţi să-l ţină în siguranţă în timpul traversării, probabil pentru că au fost împiedicaţi să se îmbarce cu el, a spus cotidianul.

Cazul copilului este unul fericit. Aproximativ 1.340 de persoane au murit anul acesta în încercarea de traversare periculoasă a Mării Mediterane Centrale, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie(IOM).

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici