Decesul celor doi militari americani în Irak a survenit în urma unui "accident"

Doi militari americani au murit, iar alţi cinci au fost răniţi, duminică, în Irak, în urma unui "accident" petrecut în timpul efectuării de tiruri de artilerie împotriva unor poziţii ocupate de militanţi ai reţelei Stat Islamic, potrivit unui oficial de la Pentagon, informează agenţia Reuters.

304 afișări
Imaginea articolului Decesul celor doi militari americani în Irak a survenit în urma unui "accident"

Decesul celor doi militari americani în Irak, din cauza unui "accident"-Pentagon

"O secţie de artilerie a Armatei efectua o misiune de contra-foc împotriva unei poziţii de mortiere a SI în momentul în care s-a produs accidentul, rănind şapte militari," a declarat colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Oficialul a refuzat să ofere mai multe detalii şi nu este momentan clar despre ce fel de "accident" este vorba.

Militarii făceau parte din coaliţia internaţională coordonată de SUA care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Victimele nu au fost încă identificate.

Generalul Stephen Townsend, comandantul coaliţiei, şi-a prezentat condoleanţele familiilor şi prietenilor celor ucişi.

Aproximativ 5.000 de militari americani participă la operaţiunile de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic.

La o lună după ce premierul irakian Haider Al Abadi a declarat victoria împotriva SI la Mosul, coaliţia continuă să sprijine ofensiva forţelor irakiene împotriva militanţilor reţelei în diverse zone ale Irakului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici