Video DECLARAŢIA ZILEI - Obama: Ruşii pot să influenţeze alegerile din SUA. Reacţia Kremlinului - VIDEO

Într-un interviu difuzat miercuri de postul de televiziune NBC News, întrebat în legătură cu suspiciunile că Rusia s-ar afla în spatele scurgerii de informaţii de la convenţia Partidului Democrat, preşedintele american Barack Obama a declarat că "orice este posibil".

6173 afișări

Obama a mai declarat că nu poate oferi mai multe detalii cu privire la acest incident.

"Ceea ce ştim este că ruşii pătrund în sistemele noastre. Nu doar în cele guvernamentale, dar şi în sistemele private", a precizat liderul american.

Reacţia Kremlinului: Rusia nu a intervenit niciodată în procesul electoral al altor state

Kremlinul neagă orice implicare în campania electorală din SUA, după ce preşedintele Obama a sugerat că nu este exclus ca Rusia să se afle în spatele unei scurgeri de informaţii la Convenţia Partidului Democrat, informează TASS şi televiziunea France 24.

"Preşedintele Putin a spus în repetate rânduri că Rusia nu a intervenit şi nici nu se amestecă în treburile interne ale altor state, în special în procesul electoral", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Moscova a avut grijă să evite orice acţiune, orice cuvânt care ar putea fi interpretat drept o influenţare directă sau indirectă a procesului electoral", a mai adăugat Peskov.

Oficialul rus a mai afirmat că "În cazul unor suspiciuni ar trebui ca măcar să fim clari şi concreţi. Speculaţiile ipotetice nu constituie o abordare constructivă în acest caz".

Candidatul republican Donald Trump şi-a făcut cunoscută admiraţia pentru preşedintele Putin, despre care a declarat că este "un lider puternic, un lider mare," fapt ce a dat naştere speculaţiilor că Moscova ar putea încerca să influenţeze campania electorală din SUA în favoarea lui Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici