Dominique Strauss-Kahn a fost adus la instanţa din Manhattan. Eliberarea pe cauţiune, pusă din nou în discuţie

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn a fost adus la instanţa din Manhattan unde va avea loc o audiere în cursul căreia se va discuta cererea de eliberare pe cauţiune.

221 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn a fost adus la instanţa din Manhattan. Eliberarea pe cauţiune, pusă din nou în discuţie

Dominique Strauss-Kahn a fost adus la instanţa din Manhattan. Eliberarea pe cauţiune, pusă din nou în discuţie (Shutterstock/Publimedia)

Avocaţii lui Strauss-Kahn urmează să ceară din nou, joi, justiţiei statului New York să îl elibereze condiţionat pe clientul lor după un prim eşec luni.

Potrivit cererii Curţii Supreme a statului New York, difuzată miercuri seara pe site-ul de Internet al New York Times, Strauss-Kahn propune să plătească o cauţiune de un milion de dolari, să rămână într-o reşedinţă din Manhattan 24 de ore din 24 şi să fie "supravegheat electronic".

Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală, a fost adus într-o anexă a instanţei judiciare unde urmează să fie audiat, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Walter Glowacz.

La cererea de eliberare condiţionată va fi anexat certificatul de proprietate pe numele soţiei sale, Anne Sinclair, care atestă deţinerea unei case în valoare de patru milioane de dolari la Washington.

Unul dintre avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn, William Taylor, a declarat că fostul director FMI este "pregătit să lupte în justiţie şi să îşi susţină nevinovăţia".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici