Donald Trump a ameninţat-o pe Hillary Clinton că va ajunge la închisoare dacă el câştigă alegerile

Candidantul republican Donald Trump a lansat duminică seara o ameninţare fără precedent în politica americană, declarând că rivala sa democrată Hillary Clinton va ajunge la închisoare în cazul în care el va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, notează The Associated Press. UPDATE: Directorul campaniei lui Trump: Ameninţarea privind închiderea lui Clinton a fost o glumă

3278 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a ameninţat-o pe Hillary Clinton că va ajunge la închisoare dacă el câştigă alegerile

Donald Trump a ameninţat-o pe Hillary Clinton că va ajunge la închisoare dacă el câştigă alegerile

În cursul dezbaterii de duminică seara, care a avut loc la St. Louis, candidata democrată a declarat că este "extraordinar de bine faptul că cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu este responsabil cu justiţia în ţara noastră."

"Pentru că ai ajunge la închisoare," a replicat Trump la această afirmaţie.

Candidatul republican a completat că ar cere procurorului general să numească un procuror special care să investigheze zecile de mii de mesaje electronice pe care Clinton le-a şters cât timp ocupa funcţia de secretar de Stat.

După ce a afirmat că populaţia americană este "furioasă" pe Clinton, Trump a precizat că "Vom avea un procuror special şi vom ancheta problema."

"Este o ruşine. Şi sincer, ar trebui să-ţi fie ruşine de tine," a completat republicanul.

Comentariile lui Trump în acest sens au fost condamnate drept ne-americane.

Ari Fleischer, un oficial din cadrul Administraţiei George W. Bush şi susţinător a lui Trump a afirmat: "Candidaţii câştigători nu-şi ameninţă oponenţii cu închisoarea. Preşedinţii nu ameninţă persoane cu urmărirea penală. Trump nu are dreptate în acestă privinţă."

Într-o intervenţie în emisiunea Morning Joe de la postul de televiziune MSNBC, Kellyanne Conway, managerul de campanie a lui Donald Trump, a afirmat că declaraţia candidatului republican privind închiderea lui Hillary Clinton "a fost o glumă".

Cât priveşte declaraţia candidatului republican pe tema numirii unui procuror special, Conway a afirmat că Trump nu a făcut altceva decât să "canalizeze frustrarea" alegătorilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici