Nigel Farage, susţinător al lui Donald Trump: Hillary Clinton este o ameninţare la adresa sistemului democratic

Nigel Farage, politician britanic ultranaţionalist, unul dintre oficialii susţinători ai lui Donald Trump, a declarat despre Hillary Clinton că este o ameninţare la adresa sistemului democratic, informează The Guardian.

519 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage, susţinător al lui Donald Trump: Hillary Clinton este o ameninţare la adresa sistemului democratic

Nigel Farage, susţinător al lui Donald Trump: Hillary Clinton este o ameninţare la adresa sistemului democratic

Nigel Farage, care este membru al Parlamentului European, a preluat în calitate de susţinător al lui Donald Trump o serie de întrebări din partea reporterilor, puse după cea de-a doua dezbatere prezidenţială americană. Farage este fost lider al formaţiunii radicale Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) şi a militat vehement pentru ieşirea ţării din UE.

Acesta a mai participat alături de Donald Trump în cadrul unui eveniment de campanie al Partidului Republican, care a avut loc în oraşul american Jackson. Atunci, Trump a descris Brexitul drept o tentativă autonomă a statului britanic şi a comparat decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană cu propria sa campanie, declarând că preşedinţia Trump ar aduce "independenţă Americii".

Farage l-a comparat pe Trump cu o “gorila cu spate argintiu”, declarând: “Arăta ca o gorilă mare care dădea târcoale platoului de filmare, iar el este un mascul alfa, asta este el”. Nigel Farage l-a susţinut pe Trump în urma înregistrăriilor audio făcute publice, în care candidatul republican la preşedinţia SUA făcea comentarii obsecene asupra unor femei. El a declarat că remarcile lui Trump nu reprezintă nimic altceva decât “lăudoroşenia unui mascul alfa”.

Nigel Farage declarase anterior că nu ar vota pentru Hillary Clinton nici dacă ar fi plătit pentru asta, duminică seara, el a afirmat că Hillary Clinton este o ameninţare la adresa guvernării democratice.

“Dacă apreciezi democraţia, dacă apreciezi să deţii controlul asupra destinului tău, atunci trebuie să o respingi pe Hillary Clinton. Simplu”, a spus acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici