Summitul NATO de la Londra | Trump: Luăm în calcul posibilitatea unui acord nuclear cu Rusia şi China / Trudeau: Canada se implică intens în misiunile organizaţiei chiar dacă nu atinge bugetul de 2%

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marţi, în cadrul summit-ului NATO de la Londra, că Statele Unite iau în calcul posibilitatea semnării unui acord nuclear cu Rusia şi China, informează CNN. Totodată, Canada a intensificat participarea la misiunile NATO deşi nu îndeplineşte încă nivelul contribuţiilor de 2% din PIB, a declarat premierul canadian, Justin Trudeau.

761 afișări
Imaginea articolului Summitul NATO de la Londra | Trump: Luăm în calcul posibilitatea unui acord nuclear cu Rusia şi China / Trudeau: Canada se implică intens în misiunile organizaţiei chiar dacă nu atinge bugetul de 2%

Summitul NATO de la Londra | Trump: Luăm în calcul posibilitatea unui acord nuclear cu Rusia şi China / Trudeau: Canada se implică intens în misiunile organizaţiei chiar dacă nu atinge bugetul de 2%

„Intenţionăm să ajungem la un acord cu China şi Rusia”, a spus Trump.

Cu toate acestea, el nu a dat detalii suplimentare în legătură cu posibilele prevederei ale acestui acord. Mai mult, liderul de la Casa Albă a explicat că acest eventual acord „ar putea nici să nu fie semnat”.

În ceea ce priveşte retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul, preşedintele Trump a declarat că decizia în acest sens a fost luată de către Washington deoarece Teheranul nu îşi respecta partea din înţelegere.

Justin Trudeau: Canada se implică intens în misiunile NATO chiar dacă nu atinge bugetul de 2%

„Canada a contribuit la toate misiunile NATO. Am accelerat consistent mobilizările de trupe în zone periculoase. Există unele ţări care, chiar dacă ating nivelul de 2%, nu participă atât de mult la misiuni", a spus Justin Trudeau, citat de CNN.

Întrebat la summitul NATO despre faptul că Guvernul Canadei nu a pus la dispoziţie contribuţii pentru apărare de 2%, Donald Trump, preşedintele SUA, a răspuns: „Îi vom pune într-un plan de plăţi. Sunt sigur că premierului i-ar plăcea".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
donald trump,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici