Donald Trump suţine că ar putea păstra anumite prevederi ale Obamacare, în pofida promisiunilor din campanie

Donald Trump, recent alesul preşedinte al Statelor Unite, a declarat că va lua în considerare păstrarea anumitor prevederi ale reformei sistemului medical înfăptuită de preşedinte Barack Obama, pachet legislativ cunoscut sub numele de Obamacare, scrie The Wall Street Journal.

18448 afișări
Imaginea articolului Donald Trump suţine că ar putea păstra anumite prevederi ale Obamacare, în pofida promisiunilor din campanie

Donald Trump suţine că ar putea păstra anumite prevederi ale Obamacare, în pofida promisiunilor din campanie

Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, primul acordat după alegerea sa ca preşedinte, Donald Trump a declarat că prioritatea sa este să se ocupe de reforma din sănătate făcută de Obama, despre care a spus că a devenit atât de scumpă şi ineficientă încât este "imposibil de folosit".

Cu toate acestea, republicanul s-a arătat dispus să menţină cel puţin două prevederi ale legii, după ce preşedintele Obama l-a sfătuit să reconsidere promisiunea făcută în campanie de a abroga în integralitate legea.

"I-am spus că voi lua în calcul sugestiile sale şi din respect, chiar voi face asta," a declarat Donald Trump.

Obligaţia ca firmele de asigurare să nu poată refuza asigurarea clienţilor care deja suferă de afecţiuni şi posibilitatea ca părinţii să prelungească asigurarea copiilor sunt două prevederi ale Obamacare pe care Trump a declarat că le-ar păstra.

În ceea ce priveşte afacerile externe, Trump a declarat că a primit o "frumoasă" scrisoare de la preşedintele Vladimir Putin, adăugând că o conversaţie telefonică cu liderul rus este programată în viitorul apropiat. Republicanul a mai declarat că a fost contactat de aproape toţi liderii internaţionali, remarcând că nu a vorbit încă cu preşedintele chinez Xi Jinping.

În privinţa situaţiei din Siria, noul preşedinte ales a sugerat că îşi va concentra mai mult eforturile pe înfrângerea reţelei teroriste Stat Islamic, decât pe înlăturarea lui Bashar al-Assad.

Trump a comentat şi despre conflictul între Israel şi palestinieni, spunând că speră să negocieze un acord.

"Este acordul suprem," a spus republicanul, adugând: "ca un negociator, mi-ar plăcea să fac asta (…) acordul care nu poate fi realizat. Şi să fac asta de dragul umanităţii."

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici